Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τουρκικές “κρουαζιέρες” και “πτήσεις τσάρτερ” στο Αιγαίο

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας ετοιμαζόταν να ενημερώσει τη Βουλή 16 τουρκικά αεροσκάφη

έφταναν μέχρι πάνω απ’ τα νησιά του Αιγαίου.
Οκτώ από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Οι Τούρκοι μπήκαν με δύο σχηματισμούς ταυτόχρονα στο Νότιο και το Βόρειο Αιγαίο και στη συνέχεια αφού έκαναν πτήσεις πάνω από αρκετά Ελληνικά νησιά αποχώρησαν.
Αυτή τη φορά χρειάστηκε τα ελληνικά αεροσκάφη να εμπλακούν μαζί του για να τους … πείσουν να φύγουν καθώς οι Τούρκοι δεν… έστριψαν όταν τα αεροσκάφη της Ελλάδας έφτασαν σε απόσταση βολής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα πάνω από 1.500 (!) τουρκικά αεροπλάνα έχουν κάνει παραβάσεις ή παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ τα ελληνικά τηρούν “στάση αναμονής” καθώς τις περισσότερες φορές περιορίζονται σε αναγνώριση, αποφεύγοντας την εμπλοκή.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις έντεκα συνολικά “βόλτες” τουρκικών πλοίων μέχρι το Σούνιο την ίδια περίοδο κάνουν την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να ανησυχεί για το “που το πάνε οι Τούρκοι” καθώς στο Αιγαίο μοιάζουν να κάνουν “κρουαζιέρες” και “πτήσεις τσάρτερ” σαν να επρόκειτο για δικό τους χώρο.
Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού πάντως δεν κρύβουν τη δυσφορία τους καθώς οι εντολές που έχουν, συνήθως, είναι τα μεν αεροσκάφη να αποφεύγουν την εμπλοκή, τα δε πλοία να παρακολουθούν μόνο μέσω οργάνων τους Τούρκους να… κόβουν βόλτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε