Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τουρκικό ΥΠΕΞ:”Το Πίρι Ρέϊς δεν ψάχνει για πετρέλαιο στο Αιγαίο” – Τι κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για το Πίρι Ρέϊς διευκρινίζει ότι “το εν λόγω πλοίο διεξάγει στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου επιστημονική έρευνα βιολογικού και ωκεανογραφικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο”.

   «Η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα και συνεπώς το μορατόριουμ που παγώνει κάθε ερευνητική δραστηριότητα για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο πέραν των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, όπως έχει συμφωνηθεί από τις δύο χώρες το 1976 με τη συμφωνία της Βέρνης, εξακολουθεί να ισχύει» αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά από σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.

Δείτε τη σχετική είδηση εδώ

 Πολλά μυστικά  όμως κρύβει η ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καθώς και ζητά και  απο την Ελλάδα να μην πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο πέραν των χωρικών υδάτων και αναφέρεται “στα προβλήματα του Αιγαίου” ουσιαστικά θέλει να ανοίξει την ατζέντα. Παράλληλα κάνει έρευνα σε ακαδημαϊκες έρευνες του Πιρι Ρέις και με την λογική της Άγκυρας δεν διευκρινίζει αν οι σεισμικές έρευνες περιλαμβάνονται σ’αυτές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικό ΥΠΕΞ:”Το Πίρι Ρέϊς δεν ψάχνει για πετρέλαιο στο Αιγαίο”

To PiriReis και το τουρκικό καράβι που κρατάει το λιμενικό στη Χίο

Συναγερμός στα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών – Το Πίρι Ρέϊς εδώ και ώρες στην Μυτιλήνη!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε