Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τραγική η κατάσταση στα βορειοανατολικά προάστια – Ξεχειλίζουν οι βόθροι σε Γέρακα και Παλλήνη

Τριτοκοσμική εικόνα στα πεζοδρόμια της Παλλήνης ΦΩΤΟ NEWSIT

– Σε απόγνωση οι κάτοικοι λόγω της “παύσης εργασίας” των ιδιοκτήτων φορτηγών
– Οι “απεργοσπάστες” βυτιοφορείς αδειάζουν τα λύματα σε φρεάτια ομβρίων καταγγέλλει στο Newsit ο δήμαρχος Θ. Ζούτσος
– Πρόβλημα και στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη όπου υπάρχουν ακόμα τουρίστες! 

Έγκλημα με απρόβλεπτες για τη δημόσια υγεία συνέπειες συντελείται αυτές τις ημέρες στον Γέρακα αλλά και στην Παλλήνη και στα Γλυκά Νερά.

Ο δήμος όπως και πολλοί άλλοι δεν διαθέτουν σύστημα αποχέτευσης και όλα σχεδόν τα σπίτια της περιοχής εξυπηρετούνται με βόθρους. Ωστόσο ύστερα από μακρά κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών οι βόθροι έχουν να γεμίζουν με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν και η ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Παλλήνη σήμερα. Τα λόγια είναι περιττά ΦΩΤΟ NEWSIT

Το χειρότερο όμως είναι όπως καταγγέλλει στο Newsit ο δήμαρχος Γέρακα Θ. Ζούτσος οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων περισυλλογής λυμάτων νύχτα αδειάζουν τους βόθρους και στη συνέχεια αδειάζουν τα βυτία τους σε φρεάτια ομβρίων υδάτων.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως μια τέτοια πρακτική ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία ιδιαίτερα αν βρέξει όποτε και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα λύμματα θα επανέλθουν στο οδόστρωμα από την υπερχείλιση. Οι ιδιοκτήτες των βυτίων έχουν έχουν βρει αυτή την λύση καθώς ο βιολογικός καθαρισμός στη Λυκόβρυση όπου κανονικά πηγαίνουν είναι αποκλεισμένος από τους απεργούς.

 

Λύματα από υπερχειλισμένους δρόμους

Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής μιλούν για κατάσταση που ξεπερνά την λογική με την δυσοσμία να μην αντέχεται. Ακούστε πως περιγράφει την κατάσταση κάτοικος του Γέρακα στον ρεπόρτερ του Newsit Χ. Μαζάνη

Μέχρι σήμερα όλοκληρη η Βόρεια και ανατολική Αττική από Αυλώνα και Κάλαμο μέχρι Λαύριο και Κερατέα  βασανίζονται από αυτή την κατάσταση καθώς οι περισσότερες περιοχές δεν έχουν υποδομές τέτοιες ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των βόθρων. Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πραγματικά υποφέρουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε