Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραγωδία ανοιχτά της Κέρκυρας

Τραγωδία ανοιχτά της Κέρκυρας

‘Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων Αφγανών μεταναστών.

Νέο τραγικό περιστατικό με το εμπόριο ανθρώπων γύρω από τα ελληνικά σύνορα. Δουλέμποροι είχαν επιβιβάσει πάνω από 250 Αφγανούς –  μεταξύ τους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά – σε ξύλινο σκάφος 30 μέτρων. Δεν είναι γνωστό από που ξεκίνησαν ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος κατευθυνόταν προς την Ιταλία.

Το επικίνδυνο και κοστοβόρο ταξίδι προς τη Γη της Επαγγελίας, έγινε ωστόσο εφιάλτης χθες (16-01-2011) στα 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κέρκυρας καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα το σκάφος να ανατραπεί και να αρχίσει να βουλιάζει.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το λιμενικό της Κέρκυρας δέχτηκε τηλεφώνημα στις 19.50 από την αστυνομία της Κέρκυρας για το συμβάν. Εκεί είχε καλέσει αλλοδαπός που ζητούσε βοήθεια καθώς όλοι κινδύνευαν να πνιγούν. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έπνεαν άνεμοι ως 7 μποφόρ) δεν μπόρεσε να αποπλεύσει σκάφος του λιμενικού για να βοηθήσει. Δόθηκε ωστόσο σήμα σε παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας έδωσε σήμα για να αποπλεύσουν σκάφη του στις 11 το βράδυ. Στις 12 απέπλευσε σκάφος με δύο λιμενικούς προς το σημείο.

Τους ανθρώπους τους μάζεψε τελικά το εμπορικό “Momentum Scan” με σημαία Ολλανδίας στις 02.40. Σύμφωνα με τον πλοίαρχο περισυνέλλεξαν 241 άτομα από το σκάφος το οποίο τελικά βυθίστηκε. Το πλοίο κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Κέρκυρας.

Αναλυτικότερα, καταμετρήθηκαν 214 άνδρες, 5 γυναίκες και 11 παιδιά. Δεκαπέντε άνδρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι λαθρομετανάστες που δήλωσαν Αφγανοί, ισχυρίζονται ότι στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν συνολικά 263 άτομα.

Ανακοίνωση ΛΑΟΣ

Για “στημένη κυβερνητική εισαγωγή λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα” μιλά το ΛΑΟΣ. “Είναι πράγματι εντυπωσιακό, πόσο γρήγορα αποδείχθηκαν κούφιες οι μεγαλοστομίες Παπουτσή στη Βουλή, για την δήθεν βούληση της κυβέρνησης να πατάξει τη λαθρομετανάστευση” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή βίντεο: enimerosi.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε