Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Τραπεζικό πάρτι” στο ΧΑ

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.830,78 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,82%.

Ακούραστη η αγορά, συνεχίζει να κινείται ανοδικά με τις… ευχές των τραπεζών. Νέο ράλι για ΤΤ και Αγροτική εν μέσω φημών για επικείμενη συγχώνευση.

Αυτή τη στιγμή ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κατά το αισιόδοξο σενάριο στην αφετηρία που μπορεί να τον οδηγήσει στο πάνω εύρος του στόχου του και στην περιοχή των 3.000 μονάδων, και δύσκολα θα βγει από αυτό το κανάλι αν δεν προκύψει σοβαρός λόγος.

Τόσο η αμερικανική αγορά όσο και η ελληνική μπορούν να βρουν αφορμές για διόρθωση και αναφορικά με εμάς
τα δημοσιονομικά της χώρας είναι γνωστό πως δεν είναι και τα καλύτερα.
Ωστόσο, αυτό που εκτιμούν οι brokers είναι πως χρηματιστηριακά το πρόβλημα του ελλείμματος είναι ελεγχόμενο για την ώρα, ή τουλάχιστον αυτό δείχνει η στάση των ξένων. Η ψυχραιμία που έδειξαν όλη την προεκλογική περίοδο, άλλωστε, είναι θέμα συζήτησης και το συμπέρασμα είναι πως έπαιξαν ένα “στοίχημα” που ήξεραν από πριν πως θα το κερδίσουν.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 350,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 8,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στο σύνολό τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Ασφαλειών σε ποσοστό 8,57%, της Υγείας κατά 7,44%, των Τραπεζών κατά 4,15%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 4,13%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 4,08% και της Τεχνολογίας κατά 3,94%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,26%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο κατά 3,79% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 4,58%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 190 ενισχύθηκαν, 45 υποχώρησαν και 37 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε