Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραβά το σκοινί γιά τα κουπόνια το ΚΚΕ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με τον πιό επίσημο τρόπο, διά της Α. Παπαρήγα, το ΚΚΕ αρνείται να…

εφαρμόσει το νόμο για τη διαφάνεια των εκλογικών δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι “δωρεές” σε συνδυασμούς με κουπόνια δεν θα είναι πλέον ανώνυμες.

“Αυτός ο νόμος είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα κρατήσει ούτε την επόμενη εκλογική περίοδο. Δεν θα συμβάλουμε στην υλοποίηση του με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς γιατί δεν έχει σχέση με την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Είναι πρακτικά ανεφάρμοστος και έχει πολιτική στόχευση. Η ζωή έχει δείξει ότι και ο πιο αθώος νόμος χρησιμοποιήθηκε εναντίον του λαϊκού κινήματος”, υποστήριξε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ισχυρίστηκε ότι με την ονομαστικοποίηση των κουπονιών “ξεκινάει ένα νέο φακέλωμα εξίσου επικίνδυνο με τα παλιά”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, που αντέτεινε ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης δεν έχει στο στόχαστρο της κανένα κόμμα, αλλά είναι μια προσπάθεια για την πάταξη του μαύρου χρήματος και την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου. “Η πρόβλεψη αυτή δεν έχει στόχο το κουπόνι των 10 ευρώ. Είναι μια γενική ρύθμιση γιατί χρειάζεται να προστατεύσουμε τον πολιτικό κόσμο από τις κατηγορίες που κάποιες φορές είναι αβάσιμες, αλλά και άλλες φορές έχουν βάση. Είπατε και εσείς ότι ενθαρρύνετε να χρηματοδοτηθεί το ΚΚΕ από μέλη, φίλους και οπαδούς με επώνυμη κατάθεση. Αυτό ακριβώς προβλέπει και το νομοσχέδιο”, τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

“Επιτρέποντας την ανωνυμία στην πραγματικότητα θα συνεχίσουμε να αφήνουμε εκτεθειμένα και τα κόμματα και τη χώρα σε μια πολύ κακή κριτική που ασκείται για διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, διεφθαρμένους πολιτικούς και διεφθαρμένη χώρα. Στόχος μας δεν είναι να μην επιτρέψουμε το κουπόνι, αλλά εκείνο τον συνδυασμό που θα πει ότι συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ από ανώνυμα κουπόνια”, κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, απαντώντας στις αιτιάσεις περί «φακελώματος», ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη να διασφαλιστεί το απόρρητο αφού τα στοιχεία θα γνωρίζουν μόνο οι Επιτροπές Ελέγχου.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε