Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία – Συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα με τα Κατεχόμενα

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία – Συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα με τα Κατεχόμενα

Ερντογάν και Έρογλου, υπέγραψαν στη Νέα Υόρκη, συμφωνία για τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας, μεταξύ Τουρκίας και κατεχόμενων.

Η Άγκυρα,τραβάει το σχοινί,λίγες μόνο ώρες μετά από τη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα,τον οποίο και είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα οδηγήσει τη κατάσταση στα άκρα. Τώρα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ένταση.

«Άκυρη και άνευ περιεχομένου» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τη «συμφωνία» που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας με τα κατεχόμενα.

Σε δήλωσή του ο κ. Γρ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε την τουρκική πρωτοβουλία ως «άκυρη», δεδομένου ότι η «ενέργεια της Τουρκίας είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Ο τουρκικός στόλος διαθέτει 18 φρεγάτες και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV τονίζει πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αποφασίσει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δύναμης του στη Μεσόγειο. Ήδη, 3 τουρκικές φρεγάτες και ένα υποβρύχιο υπηρετούν στην περιοχή της Λιβύης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, ο τουρκικός στόλος έχει αποφασίσει να σταλούν 3 φρεγάτες στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Νωρίτερα, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα,δήλωσε ότι ” η ασφάλεια του Ισραήλ, είναι ακλόνητη”. Η δήλωση μπορεί να ακούγεται αυτονόητη,αλλά έχει τη σημασία της καθώς γίνεται λίγες ώρες μετά από το ραντεβού που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Σ΄ αυτή τη συντάντηση έγινε μεγάλη συζήτηση για την σφοδρή αντιπαράθεση Τουρκίας-Ισραήλ. Αντιπαράθεση την οποία κρατά σε ιδιαίτερα ψηλούς τόνους ο Ερντογάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος,ζήτησε από τον Ερντογάν να “μαλακώσει” τη στάση του και να βρει διαύλους επικοινωνίας με το Ισραήλ,με στόχο να πέσουν οι τόνοι.

Ο κ.Ερντογάν φέρεται να απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να τα βρει με τον Νετανιάχου.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Onalert.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΚΑΙ ΤΟΥ ONALERT.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Τούρκοι και πάλι στη Κύπρο! Κάνουν ξανά άσκηση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε