Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές 50 μικροπωλητές στα Προπύλαια – Πρωτεύουσα και του παρεμπορίου η Αθήνα

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές 50 μικροπωλητές στα Προπύλαια – Πρωτεύουσα και του παρεμπορίου η Αθήνα

– Ανθεί το παρεμπόριο μπροστα από τα Προπύλαια – Ανενόχλητοι δεκάδες παράνομοι μικροπωλητές
– Εκατοντάδες αστυνομικοί που περνούν από την Πανεπιστημίου αδιαφορούν για αυτό το χάλι
– Ουδείς παρεμβαίνει μιας και το πεζοδρόμιο θεωρείται άσυλο
– Παρόμοια άθλια η εικόνα και στην Πατησίων

Βρίσκονται εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι έμποροι τους βλέπουν να πωλούν την πραμάτεια τους την ώρα που τα καταστήματα τους είναι άδεια από κόσμο. Στην Πανεπιστημίου μπροστά από τα προπύλαια τον τελευταίο καιρό έχει στηθεί ένα μόνιμο πανηγύρι από δεκάδες πάρανομους μικροπωλητές.

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι αδιανόητη και εξοργιστική. Ο οποιοσδήποτε πολίτης βρεθεί στην Πανεπιστημίου θα βρεθεί μπροστά σε μία εικόνα που μόνο στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να δει. Περπατώντας στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου κατεβαίνοντας προς Ομόνοια δεξιά σου μία θορυβώδη σειρά παράνομων μικροπωλητών, δεκάδες στη σειρά ανενόχλητοι. Και αριστέρα κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου περιπολικά της αστυνομίας, πεζή αστυνομικοί και δεκάδες μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πλήρης αδιαφορία και από τις δύο πλευρές. Οι μικροπωλητές πουλάνε ανενόχλητοι και ούτε καν κοιτάζουν τους αστυνομικούς, ενώ οι αστυνομικοί ούτε καν μπαίνουν σε διαδικασία να γυρίσουν το κεφάλι τους και να δουν το χάλι που οι ίδιοι επιτρέπουν.

Οι μικροπωλητές και το πανεπιστήμιο

Ρούχα πάπουτσια σκουφιά ρολόγια κινητά τηλέφωνα κουβέρτες ακόμα και υφάσματα βρίσκονται αραδιασμένα στο πεζοδρομιο μπροστά στους περαστικούς έξω ακριβώς από το πανεπιστήμιο.

Ούτε η αστυνομία μπορεί να επέμβει ούτε κανείς μιας και το πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύει τους παράνομους μικροπωλητές.

Φαίνετε ότι οι μικροπωλητές βρήκαν τρόπο να πωλούν τα παράνομα προιόντα τους ανενόχλητοι. Το άσυλο τους παρέχει προστασία

Πριν απο λίγες ημέρες μάλιστα ο Ν. Κακλαμάνης είχε καταγγείλει ότι δημοτικές παρατάξεις που έχουν τα εκλογικά τους κέντρα στον ίδιο χώρο “προστατεύουν” τους μικροπωλητές και δεν επιτρέπουν να πλησιάσει η δημοτική αστυνομια ούτε καν οι οδοκαθαριστές του δήμου προφασιζόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι μικροπωλητές και στο βάθος το εκλογικό κέντρο

Ανάλογη είναι η εικόνα τους τελευταίους μήνες και έξω από την ΑΣΟΕ στην Πατησίων. Και εκεί οι μικροπωλητές  χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο ως άσυλο για να πουλάνε την πραμάτεια τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε