Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρεις ώρες στην ουρά για το προσκύνημα του Άξιον Εστί – VIDEO

Τρεις ώρες στην ουρά για το προσκύνημα του Άξιον Εστί – VIDEO

 Πιστοί από όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία περιμένουν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα που ήρθε από το Άγιο Όρος στον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης.

Λογω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου το προσκύνημα της εικόνας θα συνεχιστεί εως το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου.

Από της 13 Οκτωβρίου που η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “Αξιον Εστί”  έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το Άγιο Όρος οι πιστοί συρρέουν κατά χιλιάδες να προσκυνήσουν. Υπολογίζεται ότι καθημερινά τουλάχιστον 10.000 άτομα μένουν για τουλάχιστον τρεις ώρες υπομονετικά στην ουρά.

Η εικόνα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη με τιμές αρχηγού κράτους από το ναό του Πρωτάτου που βρίσκεται στις Καρυές του Αγίου Ορους.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό θεωρείται προστάτιδα εικόνα όλων των μονών του Αγίου Όρους, ενώ αντίγραφα της βρίσκονται σε όλα τα μοναστήρια.

Χιλιάδες πιστοί όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία προσέρχονται για να προσκυνήσουν την εικόνα. Ιδιαίτερα οι γυναίκες που δεν μπορούν να πάνε στο Άγιο Όρος λένε πως ίσως αυτή ειναι η μόνη τους ευκαιρία να προσκυνήσουν το Αξιον Εστί.

Χαρακτηριστική η περίπτωση δύο γυναικών που όπως λένε στο Newsit ήρθαν απο το Σιτοχώρι Σερρών.


Η εικόνα του “Άξιον Εστί” βγήκε για 5η φορά από το Αγιος Όρος μετά από σχετικό αίτημα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, για τις εκδηλώσεις που προγραμμάτισε η Μητρόπολη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Η πρώτη έξοδος της εικόνας είχε γίνει το 1963 στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, η τρίτη το 1987 στην Αθήνα, ενώ η τέταρτη ήταν το 1999 και πάλι στην Αθήνα μετά από τον ισχυρό σεισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” άνοιξε τους εορτασμούς στην πόλη – ΦΩΤΟ 

Θεσσαλονίκη: Tο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα επιδιορθώσει τη σημαία

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε