Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τρεις στον ανακριτή για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ

Οι κλήσεις του ανακριτή περιλαμβάνουν κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν τρεις από τους κατηγορούμενους.

Η υπόθεση αφορά στην αγορά ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υπερτιμημένο φέρεται ότι κατέληξε στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ).

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Γ. Λέκκας, που διερευνά την τελευταία δικογραφία της υπόθεσης και έχει ήδη καλέσει σε απολογία τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους.

Οι κατηγορούμενοι για το επίμαχο ομόλογο αρνούνται τις κατηγορίες και έχουν υποστηρίξει στον εισαγγελέα, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ότι η επένδυση των χρημάτων του Ταμείου ήταν ασφαλής με εγγυημένο κεφάλαιο και καλές αποδόσεις.

Υποστηρίζουν, επίσης, πως μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί με το λεγόμενο «γαλάζιο σκάνδαλο των ομολόγων» πούλησαν το ομόλογο αντί ποσού 133 εκατομμυρίων, πετυχαίνοντας κέρδος, 19 χρόνια πριν τη λήξη του ομολόγου.

Εξάλλου, γι’ ακόμη μία φορά οι Γιώργος Αποστολίδης, Θεόδωρος και Σοφοκλής Πρινιωτάκης, εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», κατηγορούμενοι στην υπόθεση των ομολόγων, δεν εξασφάλισαν το «ναι» του εισαγγελέα για την αποφυλάκισή τους.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ύστερα από αίτηση των τριών κατηγορουμένων, που ζητούν την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με όρους, καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνουν 12μηνη κράτηση, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να μην κάνει δεκτή την προσφυγή τους. Η εισαγγελική άποψη είναι ότι οι τρεις κατηγορούμενοι πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή έως ότου συμπληρωθεί 18μηνο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε