Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τριήμερο αφιέρωμα στον Α.Παπαδιαμάντη

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ξεκίνησε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, στην ιστορική Μονή Ελισσαίου, στην Πλάκα.

Με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννησή του και τα εκατό χρόνια από τον θάνατό του η ομάδα παραστατικών τεχνών Πρόταση και το θέατρο «Χωρίς Σύνορα» παρουσιάζουν σε δραματοποιημένες αφηγήσεις, τα Πασχαλινά Διηγήματα του μεγάλου Σκιαθίτη ποιητή.

«Ο Παπαδιαμάντης είναι πολύ αγαπητός. Αυτό φαίνεται και από την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς του κόσμου που είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των κρατήσεων. Η Μονή Ελισσαίου είναι ένα πολιτιστικό μνημείο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται κάτι τέτοιο. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό», δήλωσε η αφηγήτρια, Ολύνα Ξενοπούλου.

«Ο Άγιος των ελληνικών γραμμάτων», ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνήθιζε να ψέλνει στον ιερό ναό του Αγίου Ελισσαίου ο οποίος ανήκει στην α’ εφορία των βυζαντινών αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Ενώ ο χαρακτηρισμένος ως μνημείο ναός, χωρά μέχρι σαράντα άτομα.

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα θα ακουστούν τα δυο πρώτα διηγήματα του κοσμοκαλόγερου, το «Πάσχα Ρωμαίκο» και η «Παιδική Πασχαλιά». Αύριο, Μεγάλη Τρίτη σειρά έχουν «Ο αλιβάνιστος» και «Τραγούδια του Θεού». Τέλος, την Μεγάλη Τετάρτη η Ολύνα Ξενοπούλου θα απαγγείλει «Το Χριστός Ανέστη του Γιάννη» και το «Χωρίς στεφάνι».

Η ώρα προσέλευσης είναι στις 7 το απόγευμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε