Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρίκαλα: Ζημιές σε καλλιέργειες 26.000 στρεμμάτων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αιτία οι πλημμύρες του περασμένου Σαββατοκύριακου…

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων επισκέφθηκε το πρωί τις πληγείσες περιοχές του νομού και διαπίστωσε σε ότι αφορά τις ζημιές στις καλλιέργειες ότι οι περισσότερες προκλήθηκαν στους δήμους Φαρκαδόνας και Οιχαλίας.

Ειδικότερα, στο δήμο Φαρκαδόνας στα δημοτικά διαμερίσματα Φαρκαδόνας, Ζάρκου και Κεραμιδίου η συνολική πληγείσα έκταση ανέρχεται σε 25.000 στρέμματα από τα οποία, 20.000 στρέμματα αφορούν το βαμβάκι, 2.000 το καλαμπόκι, 1.000 στρέμματα τη μηδική, 200 τον καπνό, 200 τα αμπέλια και 100 στρέμματα με ελιές.

Στο δήμο Οιχαλίας σημειώθηκαν ζημιές σε 1.000 περίπου στρέμματα, τα περισσότερα με βαμβακοκαλλιέργεια που βρίσκονται στο δημοτικό διαμέρισμα Κλοκωτού.

Επίσης και στους δύο δήμους παρατηρήθηκαν καταστροφές σε αποθήκες, στάβλους, ποιμνιοστάσια, αποθηκευμένα προϊόντα και σε ζώα των οποίων η έκταση και ο αριθμός θα καταγραφεί μετά το πέρας των δηλώσεων που θα υποβάλλουν οι παραγωγοί στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, στους οποίους δόθηκαν οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης ζημιάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε