Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τρισέ:μόνο με την Ελλάδα έχει πρόβλημα η Ε.Ε.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να…

διορθώσει τις ανισορροπίες του προϋπολογισμού, τόνισε σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCI ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες ζητούν από την Ελλάδα να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα που θα καταστήσουν αξιόπιστο το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», ανέφερε ο Trichet, επισημαίνοντας, αναφορικά με την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, ότι «πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας όλα εκείνα τα μέσα που θα μας επιτρέψουν να αντλήσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες».

 

«Ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι κάποιες μεμονωμένες χώρες, ζητούν από την Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», υπογράμμισε ο διοικητής της ΕΚΤ, ενώ ερωτηθείς για τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με την οποία έχουν πρόβλημα τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε.».

 

Ο ίδιος τόνισε ότι η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από την αποκατάσταση τη εμπιστοσύνης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στην εικόνα των δημόσιων οικονομικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν τα νοικοκυριά δεν έχουν εμπιστοσύνη δεν θα καταναλώνουν, αν οι επιχειρήσεις δεν έχουν εμπιστοσύνη δεν θα επενδύουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα μάτια στραμμένα στο Eurogroup

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε