Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρίτος γύρος διευκρινίσεων από Πεπόνη-Μουζακίτη – Ξανά σήμερα στον Άρειο Πάγο

Οι διευκρινήσεις που θα δώσουν οι Πεππόνης και Μουζακίτης θα κρίνουν εάν θα μπει η υπόθεση στο αρχείο ή εάν θα ελεγχθούν ποινικά και πειθαρχικά οι δύο εισαγγελείς.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης θα προσέλθουν και πάλι σήμερα, για τρίτη φορά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, προκειμένου να δώσουν για ακόμα μια φορά εξηγήσεις για τις παρεμβάσεις που δέχθηκαν στο έργο τους.

Την προηγούμενη Πέμπτη, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατέθεσαν στον κ. Μακρή που διεξάγει σχετική έρευνα, δύο χειρόγραφα υπομνήματα είκοσι συνολικά περίπου σελίδων, στα οποία ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού μέσω τρίτου προσώπου υπηρεσιακού παράγοντα (συνεργάτη υπουργού), προκειμένου να επισπεύσουν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται , ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από τον υπουργό

Κατά τη συνάντησή τους με τον κ.Μακρή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα διευκρινίσουν εάν οι ”ενοχλήσεις” των τρίτων αυτών προσώπων (υπηρεσιακών παραγόντων και μη) αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

Διαβάστε επίσης :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε