Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρόμος στην υφήλιο από τα δέματα-βόμβες της Ελλάδας – Οι τρομοκράτες μας βάζουν στην ίδια μοίρα με την Υεμένη

Τρόμος στην υφήλιο από τα δέματα-βόμβες της Ελλάδας – Οι τρομοκράτες μας βάζουν στην ίδια μοίρα με την Υεμένη

– Αυστηρά μέτρα θα αποφασίσουν οι ευρωπαίοι μετά τα πακέτα βόμβες από Αθήνα και Υέμενη
– Η κυβέρνηση αποσυνδέει την ελληνική απο τη διεθνή τρομοκρατία
– Τρομουστερία από τα ξένα μέσα ενημέρωσης – Κοινές αναφορές για Αθήνα και Υεμένη
– Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ – Ψάχνουν και νέους “εκρηκτικούς” φακέλους

Εκτός από την οικονομία, η Ελλάδα κατάφερε να απασχολεί τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης και με τα πακέτα βόμβες και πολλοί να την συγκρίνουν με την Υεμένη, καθώς παρά τους ελέγχους δεν κατάφεραν τελικά να εμποδίσουν τα δέματα βόμβες να φύγουν από την χώρα και να εκθέσουν την εικόνα της χώρας ανεπανόρθωτα.

Ο συναγερμός εκτός από την Ελλάδα έχει επεκταθεί και σε ολόκληρη την Ευρώπη και για αυτό αποφασίστηκε η 48ωρη αναστολή αποστολή αλληλογραφίας έξω από την χώρα, ενώ οι ηγέτες στην Ευρώπη όπως η Μέρκελ ζήτησε άμεσα αυστηρότερα μέτρα στα αεροδρόμια για την πάταξη της τρομοκρατίας, κάτι που θα θέσει και στη Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο.

Πως έστειλαν τα δέματα βόμβες σε Μέρκελ και Μπερλουσκόνι!

Ο Γάλλος πρόεδρος ρωτήθηκε για το περιστατικό και απάντησε προς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση την οποία οι γαλλικές αρχές παρακολουθούν πλέον στενά, ενώ οι γαλλικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχεί επαφή με τις ελληνικές.

Μάλιστα, στο εξωτερικό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. σε θέματα ασφαλείας, προκειμένου να αξιολογηθούν τα δέματα βόμβες από την Ελλάδα με τα παγιδευμένα δεέματα από την Υεμένη πίσω από τα οποία βρίσκεται η Αλ Κάιντα.

Μάλιστα, τα ξένα ενημέρωσης για άλλη μία φορά δείχνουν την Ελλάδα με τον πλέον αρνητικό τρόπο, με τα περισσότερα άρθρα να συσχετίζουν τις επιθέσεις με τα δέματα βόμβες με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και με τη δυσφορία των πολιτών για τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Το αμερικανικό CNN κάνει συχνές αναφορές στις εξελίξεις στην Αθήνα την οποία χαρακτηρίζει “εμπόλεμη ζώνη”, ενώ για τους αμερικανούς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεθνές σχέδιο, που στην ουσία βάζει την Ελλάδα στην ίδια θέση με την Υεμένη και γιατί όχι με την Αλ Κάιντα.

Οι πακέτες βόμβες “πρωταγωνιστούν” και σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας μετά την αποστολή πακέτου στην καγκελάριο της Γερμανίας, ενώ το Sky News αναφέρει τα έκτακτα μέτρα που θέλουν οι ευρωπαίοι να λάβουν για τα “εκρηκτικά” πακέτα.

Διαβάστε τις αναφορές των ξένων μέσων για τα πακέτα βόμβες

Για το τρομοκρατικό “ντελίριο” των τελευταίων ημερών, έκανε παρέμβαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε πως ο παραλογισμός της τρομοκρατίας μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμισης της διεθνούς εικόνας της χώρας. Διαβάστε τη δήλωση του κ. Παπούλια

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να διευκρινίσει ότι όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόοδος για την οποία παλεύει η χώρα και η κοινωνία δεν μπορεί να αποσταθεροποιείται από κάποιους με συμφέροντα σκοτεινά, που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τους εθνικούς και πατριωτικούς μας στόχους. Μάλιστα, ο κ. Πεταλωτής με σαφήνεια αποσυνέδεσε την αποστολή “εκρηκτικών” δεμάτων από την Αθήνα με τα πακέτα από την Υεμένη που είχαν στόχο αμερικανικά συναγωγές από την Αλ Κάιντα.

Πως έδρασαν οι τρομοκράτες. Γιατί η αντιτρομοκρατική “ψάχνει” την Πολυτεχνειούπολη;

Δυο εισιτήρια που είχαν πάνω τους οι συλληφθέντες και που ακυρώθηκαν σε λεωφορείο που έκανε τη διαδρομή Ζωγράφου-Αθήνα στρέφουν την προσοχή των αστυνομικών στην Πολυτεχνειούπολη.

Το τραγικό είναι ότι η ανακάλυψη των εισιτηρίων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες κινήθηκαν λίγο πριν στείλουν τα πακέτα-βόμβες με “μπλε” λεωφορείο γεμάτο κόσμο και είναι πολύ πιθανό να είχαν πάνω τους τουλάχιστον πέντε δέματα-βόμβες. Εκτός των υπαλλήλων των εταιρειών, των κούριερ και στόχων ίσως κινδύνευσαν και εκατοντάδες ανυποψίαστοι άνθωποι.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν μάλιστα οι δράστες να έχουν χωριστεί σε ομάδες (οι δύο που πιάστηκαν είναι μόνο η μια “ομάδα” από τις 3 ή 4 που έδρασαν) και να χρησιμοποίησαν μέσα μαζικής μεταφοράς για να μπορέσουν να κρύψουν μέσα στο πλήθος τα ίχνη τους.

Εκτός από το Παγκράτι δέματα-βόμβες έχουν σταλεί από τη Νέα Ιωνία, το Νέο Κόσμο, το Σταθμό Λαρίσης και τον Πειραιά.

Η αντιτρομοκρατική όμως … γυρνάει πίσω στην Πολυτεχειούπολη και δεν είναι η π΄ρωτη φορά. Εκεί ψάχνει επί 14 μήνες του πέντε που παραμένουν άφνατοι, εκεί έχει στήσει στο παρελθόν ολόκληρη επιχείρηση αλλά όπως σχολιάζουν οι ίδιοι “η έρευνα αυτή δεν είχε στεφθεί με επιτυχία αφού δεν υπήρχαν στοιχεία για τους χώρους διαμονής, ενώ οι κινήσεις μας έγιναν αντιληπτές”

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Π. Αργυρος

Πριν από λίγη ώρα ο ένας από τους δύο συλληφθέντες κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για συμμετοχή στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”.
Αύριο ο Παναγιώτης Αργυρός θα επιστρέψει στα δικαστήρια της Ευελπίδων μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Γεράσιμο Τσάκαλο αυτή τη φορά για να παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της προχθεσινής τους ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ο “κόκκινος” συναγερμός στη χώρα και την Ευρώπη – Υστερία των ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα

Οι αστυνομικοί κυνηγούσαν πακέτα-βόμβες και οι ληστές έκαναν… πάρτι

Πως έστειλαν τα δέματα βόμβες σε Μέρκελ και Μπερλουσκόνι!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε