Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τροπολογία για εξαίρεση των δημόσιων ΜΜΕ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ

Τροπολογία για εξαίρεση των δημόσιων ΜΜΕ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ

Η τροπολογία με την οποία ζητείται η επιστροφή των δημοσίων μέσων στο καθεστώς λειτουργικής ανεξαρτησίας, κατατέθηκε σήμερα από 90 βουλευτές της ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατίας και του ΛAΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ανεξάρτητους βουλευτές.

Η εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, συσσωματώνει τις εκπεφρασμένες θέσεις των Ενώσεων Συντακτών ανά την Ελλάδα, αλλά και τα ψηφίσματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενάντια στην εξομοίωση του λειτουργήματος του δημοσιογράφου με εκείνο του δημοσίου υπαλλήλου και υπέρ της κατοχύρωσης της λειτουργικής ανεξαρτησίας και χρηματοδοτικής εξασφάλισης των δημοσίων μέσων επικοινωνίας, ώστε να εκπληρώνουν την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.

Παράλληλα με τη ρύθμιση εξασφαλίζεται στα δημόσια μέσα ενημέρωσης η δυνατότητα να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν δημοσιογράφους, τεχνικούς και καλλιτέχνες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου “για κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών”.

Την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Αναστάσιος Κουράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βασίλης Μουλόπουλος και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε