Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τροπολογία σοκ για στρατιωτικούς και ένοπλες δυνάμεις

25 ετία τέλος για τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με τη τροπολογία που καταθέτει απόψε στη Βουλή ο Βαγγέλης Βενιζέλος,η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τη συμπλήρωση 25 χρόνων υπηρεσίας καταργείται. Πλέον οι αξιωματικοί των ΕΔ αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένα 35 χρόνια υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία Βενιζέλου:

1.Όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και τη 31η Δεκεμβρίου 2010,δεν θίγονται από καμία αλλαγή.

2.Όσοι θα θεμελιώσουν δικαίωμα ως τη 31η Δεκεμβρίου 2014 επιβαρύνονται από ενάμιση έως έξι χρόνια πρόσθετης υπηρεσίας!

3.Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα από 1ης Ιανουαρίου 2015 καθώς και για όσους εντάσσονται από δω και μπρος στις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όποια στιγμή κι αν αποστρατευτούν ,σύνταξη θα αρχίσουν να παίρνουν μόλις συμπληρωσουν το 60ο έτος της ηλικίας τους. Αν παραιτηθεί τότε θα αρχίσει να λαμβάνει σύνταξη στα 65.

Για να θεμελιωθεί δικαίωμα σύνταξης με τη νέα τροπολογία θα πρέπει οι αξιωματικοί να έχουν:

-35 χρόνια πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας συμπεριλαμβανομένων κσι των ετών φοίτησης στις παραγωγικές σχολές.

-Μέχρι πέντε χρόνια θα είναι πλασματικά.

Όσοι αποστρατεύονται πριν τη συμπλήρωση 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας,η σύνταξη θα αρχίσει να τους καταβάλλεται μετά τη σμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας.

Ελεγκτικό Συνέδριο

 Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε σήμερα συνταγματικές και νόμιμες τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ παράλληλα ζήτησε να διευκρινιστούν κάποιες ασάφειες του νομοσχεδίου.

Στην Ολομέλεια του ΕΣ επικράτησε η διαπίστωση ότι οι τροπολογίες για την συνταξιοδότηση των ένστολων είναι συναφείς με εκείνες που αφορούσαν την συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις εν λόγω τροπολογίες επιβαρύνονται έως δέκα πρόσθετα χρόνια υπηρεσίας οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας συν πέντε πλασματικά. Επίσης, υπολογίζονται και οι σπουδές στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές στο χρόνο πραγματικής υπηρεσίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε