Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας: Ο κινητήρας της Πόρσε εκσφεδονίστηκε στα 85 μέτρα!

Τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας: Ο κινητήρας της Πόρσε εκσφεδονίστηκε στα 85 μέτρα!

– Περίπου έξι μήνες μετά από το φρικιαστικό τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας και στοιχεία από το σοκαριστικό πόρισμα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας
– Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο κινητήρας της μοιραίας Πόρσε που έτρεχε με 320 χλμ εκσφενδονίστηκε στα 85 μέτρα
– Η Πόρσε μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα ενώ και τα τέσσερα θύματα πέθαναν ακαριαία
– Χρειάστηκαν μόλις 2,5 δευτερόλεπτα για να γίνει το κακό
– Καρέ – καρέ το συγκλονιστικό τροχαίο από την κάμερα ασφαλείας

Είναι εικόνες που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό όλων και αφορούν το εφιαλτικό τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας. Η μοιραία Πόρσε “καρφώνεται” στο γκρι Honda που ήταν στο πάρκινγκ του δρόμου και θερίζει τη ζωή μίας μάνας και του παιδιού της.

Τραγικό θάνατο βρίσκει και ο νεαρός οδηγός της μοιραίας Πόρσε και ο συνοδηγός, κολλητός φίλος του 24χρονου οδηγού. Τραγική φιγούρα, ο Υπάτιος Πατμάνογλου που έγινε θεατής του θανάτου της γυναίκας και του 3χρονου γιου του.

Εκσφεδονίστηκε ο κινητήρας

Οι εικόνες από το φρικτό τροχαίο μιλούν από μόνη τους… Μία Πόρσε που έτρεχε με 320 χιλιόμετρα,  κατάφερε να προκαλέσει ένα πρωτοφανές τροχαίο δυστύχημα, με την σύγκρουση να είναι τόσο σφοδρή που ο κινητήρας του μοιραίου αυτοκινήτου εκσφενδονίστηκε στα 85 μέτρα. 

Ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση που τα δυο οχήματα έπιασαν αμέσως φωτιά. Το σπορ αμάξι μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, ενώ η επαφή με την άσφαλτο είχε λιώσει την ζάντα. 

Οι εικόνες της τραγωδίας

Ενδεικτική της τρομερής σύγκρουσης είναι η φωτογραφία που δείχνει ένα κομμάτι του ελαστικού το οποίο εντοπίστηκε αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο του δυστυχήματος. 

Αξιωματικοί της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και οι διορισμένοι πραγματογνώμονες Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και Γιώργος Χαρωνίτης, έχουν ερευνήσει όλα τα στοιχεία και τις διαθέσιμες πληροφορίες και φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε διαφορετική αιτία πρόκλησης του τραγικού δυστυχήματος από αυτές που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

Η φονική ταχύτητα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει η μαύρη Πόρσε ήταν… 320 χιλιόμετρα ανά ώρα! Με τόσο μεγάλη ταχύτητα ο νεαρός ήταν αδύνατο να αποφύγει την σύγκρουση με το γκρι αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου, που είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ της λεγόμενης “ευθείας της Θήβας”. Μέσα στο αυτοκίνητο ο Υπάτιος είχε αφήσει την 33χρονη σύζυγο του Αποστολία και τον μόλις τριών ετών γιο τους Παύλο.

Στην μοιραία Πόρσε ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo, Γιώργος Βακάκης μαζί με τον κολλητό του φίλο Ανδρέα Γεωργακόπουλο, οι οποίοι πήγαιναν στην Αράχωβα. Και οι τέσσερις πέθαναν ακαριαία από το συγκλονιστικό τροχαίο, ταρακουνώντας μία ολόκληρη χώρα.

Η μοιραία προσπέραση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχει και δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας το οποίο δείχνει το σημείο της εθνικής πριν από το πάρκινγκ και σε αυτό το αμελητέο χρονικό διάστημα εντοπίζεται η αιτία της τραγωδίας. Αρχικά περνάει ένα μαύρο Μερσεντές, το οποίο φέρεται να κινείται με ταχύτητα περί τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα. Στις 15:47:44, τρία δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα εμφανίζεται η μοιραία Πόρσε.

Προσπερνάει από αριστερά το Μερσεντές και αμέσως μετά ο οδηγός φαίνεται πως χάνει τον έλεγχο και το όχημα παίρνει δεξιά κλίση. Κατά την στιγμή της προσπέρασης, το μπροστινό αριστερό ελαστικό της Πόρσε φαίνεται πως ήρθε σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πίσω αριστερό ελαστικό κατά την επαναφορά του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα να καταπονηθεί σε ένταση που υπέρβαινε κατά πολύ την αντοχή του δείκτη του φορτίου του, η μέγιστη τιμή του οποίου δεν ξεπερνάει, κατά πληροφορίες, τον μισό τόνο.

Με δεδομένη τη μεγάλη εσωτερική πίεση και θερμοκρασία που αναπτύχθηκε σε αυτό λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητας της Πόρσε το ελαστικό άρχισε να κλατάρει και τμήματα αυτού να αποκόπτονται

Χρειάστηκαν μόλις 2,5 δευτερόλεπτα για να γίνει το κακό

Από την στιγμή που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο χρειάστηκαν 2,5 δευτερόλεπτα για να μυρίσει θάνατο η άσφαλτος. Ο οδηγός έχει χάσει τον έλεγχο του οχήματος που έχει πάρει δεξιά κλίση. Η θέση του είναι πλάγια και ολισθαίνει προς το πάρκινγκ, όπου τελικώς “καρφώνεται” με το πίσω τμήμα του οχήματος στο γκρι Χόντα του Υπάτιου Πατμάνογλου.

Πάτησε φρένο

Ο αδικοχαμένος Γιώργος Βακάκης παρά την ταχύτητα των 320 χλμ την ώρα φαίνεται πως πρόλαβε να πατήσει φρένο στην προσπάθεια του να αποτρέψει το δυστύχημα. Ο χρόνος αντίδρασης του με βάση την ηλικία του υπολογίζεται σε 0,6 – 0,7 κλάσματα του δευτερολέπτου ενώ τα ίχνη φρεναρίσματος εντοπίζονται αρκετά μέτρα πριν από την εφιαλτική σύγκρουση με το Χόντα.

Ο 24χρονος οδηγός έκανε αριστερή στροφή με το τιμόνι του στην προσπάθεια του να αποτρέψει το μοιραίο κάτι το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί και ως αντανακλαστική κίνηση.

Δεν έφταιγαν τα ελαστικά

Τα πέλματα των ελαστικών της μοιραίας Porsche εξετάστηκαν και βρέθηκαν σε καλή κατάσταση, με πάχος πάνω από 6 χιλιοστά. Δεν παρουσιάζουν σημάδια υπερθέρμανσης σε βαθμό που να προκύπτει λιώσιμο, ωστόσο είναι βέβαιο πως η μεγάλη ταχύτητα προκάλεσε αυξημένη θερμότητα. 

Ο εγκέφαλος της Porsche έχει καταστραφεί πλήρως από τη φωτιά, εντούτοις οι πραγματογνώμονες φέρονται να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι εκρήξεις να προκλήθηκαν από τον κινητήρα. Βρέθηκε σε απόσταση 85 μέτρων σε σχετικά άθικτη κατάσταση και χωρίς σημάδια από τη φωτιά.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το συγκλονιστικό τροχαίο δημοσιεύει το Έθνος. Πρόκειται για το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας το οποίο δείχνει καρέ – καρέ την φρικτή σύγκρουση αλλά και το δράμα που βίωσε ο Υπάτιος Πατμάνογλου που είδε την Πόρσε να θερίζει την γυναίκα και το παιδί του.

Πηγή: Έθνος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις