Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δύο συλλήψεις για εξαπάτηση ηλικιωμένων – Παρίσταναν τους… υπαλλήλους της ΔΕΗ και τους “ξάφριζαν”

Δύο συλλήψεις για εξαπάτηση ηλικιωμένων – Παρίσταναν τους… υπαλλήλους της ΔΕΗ και τους “ξάφριζαν”

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ σε Περιστέρι και Καλλιθέα για εξαπάτηση ηλικιωμένων. Σε βάρος του ενός μάλιστα εκκρεμούσε απόφαση για φυλάκιση 10 ετών.

Στο Περιστέρι συνελήφθη ένας 34χρονος, ο οποίος συνολικά εμπλέκεται σε πάνω από από είκοσι περιπτώσεις για εξαπάτηση ηλικιωμένων, από το 2010 έως το 2013.

Παρίστανε τον… τεχνικό ενώ οι συνεργοί του “ξάφριζαν” τους ηλικιωμένους

Για τον ίδιο λόγο συνελήφθη και ένας 30χρονος, στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ειδικότερα μαζί με τους συνεργούς του, συγκρότησαν πριν από τρεις μήνες εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι είτε τους τεχνίτες ασανσέρ, είτε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, προσέγγιζαν ηλικιωμένους, έξω από τις οικίες τους και προφασιζόμενοι βλάβη του ασανσέρ ή διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, τους έπειθαν να εισέλθουν στο εσωτερικό των διαμερισμάτων τους. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δράστες απασχολούσε τα θύματα στον χώρο της κουζίνας, ενώ οι υπόλοιποι ερευνούσαν το διαμέρισμα και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Έπειτα από αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Χολαργός, Νέος Κόσμος), στις οποίες τα θύματα τους αναγνώρισαν.

Σημειώνεται, ότι οι κατηγορούμενοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Κι άλλες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ειδικότερα, στις Αφίδνες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, ένας 35χρονος Ρουμάνος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για ένοπλη ληστεία με επικίνδυνη σωματική βλάβη, που είχε διαπραχθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017, στη Γερμανία.

Παράλληλα, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε, στο Χαϊδάρι, 51χρονος που του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 9 ετών, για υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ, ενώ στο Αιγάλεω, συνελήφθη 63χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης, καθώς και χρηματική ποινή 5.900 ευρώ για φοροδιαφυγή και για παραβάσεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και του ΓΟΚ.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις