Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Τσεκούρι” στα επιδόματα με το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Καταργούνται τα ειδικά επιδόματα
– Ποια επιδόματα ενσωματώνονται στο βασικό μισθό
– “Χρυσώνουν το χάπι” με το πριμ παραγωγικότητας

Ακόμη και 1.400 ευρώ διαφορά έχουν στο μισθό τους ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που αν και διαθέτουν τα ίδια προσόντα μόνο και μόνο επειδή εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία παίρνουν διαφορετικά επιδόματα.

Με βάση το Μνημόνιο η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξοικονομήσει περίπου 400 εκατομμύρια από τη μισθοδοσία. Έτσι ανάλογες θα είναι και οι περικοπές.

Μιλάμε μονάχα για περικοπές υψηλών επιδομάτων και όχι αυξήσεις κάποιων χαμηλών ώστε να μειωθούν οι διαφορές.
Για παράδειγμα δεν κινδυνεύει το επίδομα των 276 ευρώ που παίρνει ένας υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών που παίρνει επιδόματα ως και 1.300 ευρώ θα πρέπει να περιμένει δραματική μείωση.

Όλα δείχνουν ότι έχει αποφασιστεί από την Κυβέρνηση την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων, την ενσωμάτωση στον βασικό μισθό του οικογενειακού επιδόματος και του επιδόματος της θέσης ευθύνης. Υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό τα επιδόματα που χορηγούνται σε ευρείες κατηγορίες εργαζομένων, όπως στον τομέα της Υγείας.

Ενώ όμως κάποια μισθολογικά ρετιρέ ίσως είναι αναμενόμενο να πληγούν υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις καθώς ήδη το εισόδημα των Δημοσίων Υπαλλήλων για τη διετία 2009-2010 έχει περίπου 20% μέσω παγώματος και μειώσεων στα επιδόματα, ενώ με βάση τον πληθωρισμό που κινείται σταθερά πάνω από 5% η απώλεια φτάνει και το 25%.

Διαβάστε επίσης:
Οι στόχοι της Κυβέρνσησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε