Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Τσιμέντωσαν» τη Λαυρίου απ’ άκρη σ’ άκρη – Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση… διάνοιξης – ΦΩΤΟ και βίντεο

Τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι κάτοικοι της Κερατέας στην –αποκλεισμένη- λεωφόρο Λαυρίου πήγαν να ανοίξουν οι αρχές και σκόνταψαν, κυριολεκτικά, σε τσιμεντένιο τοίχο!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν οι κάτοικοι που αντιτίθενται στην δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή αποφάσισαν να χτίσουν ένα τοιχάκι από τη πλευρά της λεωφόρου Λαυρίου ως την άλλη. Για να μη γίνει όμως αντιληπτό, του έριξαν από πάνω χώμα, καλύπτοντάς το.
Κάτω από το χωμάτινο βουνό, υπάρχει ο τσιμεντένιος τοίχος
Όταν περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης ισχυρή αστυνομική δύναμη συνόδευσε δυο φορτηγά και μια μπουλντόζα στο ύφος της Λαυρίου, στην Κερατέα, για να ανοίξουν τα μπλόκα έπεσαν σε… τοίχο.

Θέλησαν να ανοίξουν παράδρομο μέσα από παρακείμενο χωράφι, αλλά ο ιδιοκτήτης ύψωσε το δικό του… τοίχο. Έκανε σαφές ότι δεν θα επέτρεπε στα μηχανήματα να περάσουν από το χωράφι του.
Μπουλντόζες και φορτηγά προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο της... επιχείρησης
Το μεσημέρι «επιστρατεύτηκε»… τρυπάνι για να γκρεμιστεί ο τοίχος από μπετόν και σίδερα και να ανοίξει ο δρόμος. Περίπου στις 16:30 άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα και μισή ώρα μετά το ρεύμα προς Λαύριο. Μέχρι να ξανακλείσουν τουλάχιστον…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε