Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τσουχτερό κρύο από σήμερα σε όλη τη χώρα

Οι βροχές κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία, η σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανεμών στο Αιγαίο από το βράδυ και η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Αγριεύει κι άλλο ο καιρός από αύριο με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Επίσης σε όλη τη χώρα θα επικρατούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα κάνουν την αίσθηση του κρύου πιο έντονη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις και βροχές. Πιθανές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κυρίως στα νοτιοδυτικά Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς κελσιου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη ενίσχυση στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν  βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς κελσιου.

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός προβλέπεται στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στέρεα, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 με γρήγορη εξασθενηση. στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. 

Για την Κυριακή ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα και τη Θράκη με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε