Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσουχτερό κρύο σε όλη την χώρα – Δεμένα ακόμη τα πλοία

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει όλη τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και χιόνι στα ορεινά. Άνεμοι ως δέκα μποφόρ.Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα. Διαβάστε τον καιρό σε 300 πόλεις της Ελλάδας από το Newsit Weather Center.

Απαγορεύτηκε από το μεσημέρι της Κυριακής, ο απόπλους και για Αργοσαρωνικό, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Βόλου-Σποράδων.

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα για αυτό καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν πρώτσα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ή τα τουριστικά πρακτορεία.

Το πρωί του Σαββάτου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» προσέκρουσε ελαφρώς, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, στο λιμάνι του Ηρακλείου. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε βαθούλωμα στο πλοίο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον  νηογνώμονα.

Χιονοεπίθεση στον Μπράλλο – Από το YouTube

Βίντεο από το κανάλι 6 στο YouTube – Χιόνια στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Η πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται να συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας ενώ χιόνια αναμένονται ακόμα και στην Πάρνηθα.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική στέρεα, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στα νότια Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση για τον καιρό της Δευτέρας

Διαβάστε τον καιρό σε 300 πόλεις της Ελλάδας από το Newsit Weather Center

Διαβάστε επίσης:

Κύματα επτά μέτρων στην Εύβοια – Δείτε videο


Ντύθηκαν στα λευκά Παρνασσός και Οίτη

Μια στις δύο πολυκατοικίες δεν ανάβει καλοριφέρ!

Τι να προσέχετε τώρα που αλλάζει ο καιρός

Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα – Απαγορευτικό απόπλου και ακυρώσεις πτήσεων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε