Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Β.Ελλάδα: Ροδακινοπαραγωγοί έτοιμοι για όλα…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φαίνονται αποφασισμένοι να μπλοκάρουν τις εισόδους σε βιομηχανίες των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Λάρισας…

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στους κόλπους των ροδακινοπαραγωγών σε Πέλλα, Ημαθία και Λάρισα, καθώς προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα, λόγω της «αδιάλλακτης», όπως λένε, «στάσης των βιομηχανιών και την επιμονή τους να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές το προϊόν τους».

Οι ροδακινοπαραγωγοί εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, σε μπλοκάρισμα των εισόδων των βιομηχανιών και στους τρεις νομούς, έτσι ώστε να μην περνούν τα φορτηγά με το προϊόν.

Εντός της εβδομάδας, οι ομάδες παραγωγών των τριών νομών πρόκειται να συνεδριάσουν για να αντιδράσουν μαζικά και ενωμένοι. Αν δεν πετύχουν αυτό που διεκδικούν, δηλώνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε εκριζώσεις των δέντρων τους.

Το πρωί, ροδακινοπαραγωγοί από τη Λάρισα, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του εργοστασίου ΕΛΒΑΚ, διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή τιμή που καταβάλει για το προϊόν τους (0,20 ευρώ/κιλό), η οποία, σύμφωνα με τους παραγωγούς, «μετά βίας καλύπτει το κόστος παραγωγής».

«Στον αέρα είναι τα πάντα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στην Πέλλα, Τάσος Κυραλίδης, επισημαίνοντας πως όσοι πωλούν, εισπράττουν τιμή που δεν ξεπερνά τα 0,19 ευρώ/κιλό όταν οι παραγωγοί διεκδικούν 0,35 ευρώ/κιλό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε