Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννενα: Το άγνωστο εύρημα στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης – Οι εκτιμήσεις για το αλκοόλ στο αίμα του αδικοχαμένου φοιτητή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε τρία με τέσσερα “σφηνάκια” αλκοόλ – Εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις

Ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε τρία με τέσσερα “σφηνάκια” αλκοόλ – αμελητέα ποσότητα για κάποιον που καταναλώνει αλκοόλ, αρκετή για να προκαλέσει ζάλη όμως σε ένα “καθαρό” οργανισμό όπως αυτός του Βαγγέλη.

Με βάση το δεδομένο αυτό, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων εκτιμούν ότι ο 20χρονος σπουδαστής ήπιε μερικές γουλιές αλκοόλ, πιθανότατα τσικουδιά λόγω της καταγωγής του, για να βρει το σθένος να κόψει την φλέβα του δεξιού χεριού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άγνωστο εύρημα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του, είναι ένα πλαστικό μπουκάλι, το οποίο κατασχέθηκε και στάλθηκε για εργαστηριακή ανάλυση, για να διαπιστωθεί τι περιείχε.

Μία εκδοχή που εξετάζεται είναι να το πήρε από το δωμάτιο του κατά τη «φυγή» του από την Σχολή όπως ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, αν και σύμφωνα με το συγκάτοικο του, ο Βαγγέλης φεύγοντας πήρε μόνο τα κλειδιά.

Από την άλλη, στην διάθεση της Αστυνομίας υπάρχει το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης παρακείμενου βενζινάδικου στο οποίο καταγράφεται ο 20χρονος στις 2 παρά δέκα το μεσημέρι της εξαφάνισης να περπατάει στο δρόμο με ταχύ βηματισμό. Στο βίντεο αυτό, το οποίο όμως δεν είναι ευκρινές, ίσως να φαίνεται αν ο Βαγγέλης κρατάει κάποιο αντικείμενο.

Από ιατροδικαστικής πλευράς ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να κλείσει σήμερα με την αποστολή του στην Ασφάλεια Ιωαννίνων. Μέχρι το Πάσχα είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί και η προανάκριση ώστε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία.

Πάντως, αστυνομικοί κύκλοι διατηρούν επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα της έρευνας ως προς την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για το θάνατο του 20χρονου καθώς οι όποιες καταθέσεις έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής αφορούν κυρίως σε παρελθόντα χρόνο και δεν αποδεικνύουν άμεση σύνδεση της αυτοκτονίας με την εμπλοκή άλλων ατόμων, τουλάχιστον με τις προϋποθέσεις που ορίζει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Εν τω μεταξύ η Έλενα Ακρίτα αποκάλυψε μέσα από το λογαριασμό της στο facebook ότι χθες κατέθεσε στην ΓΑΔΑ για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η συγγραφέας, στην ανάρτησή της επισυνάπτει και το κείμενό της που δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ στις 5 Μαρτίου, στο οποίο απαντούσε στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του 20χρονου φοιτητή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε