Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Φως σε άγνωστους εκβιασμούς – Οι ομολογίες, οι προσαγωγές και η πορεία των ερευνών!

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Φως σε άγνωστους εκβιασμούς – Οι ομολογίες, οι προσαγωγές και η πορεία των ερευνών!

– Η αστυνομία βρίσκεται κοντά σε νέες προσαγωγές για την υπόθεση του 20χρονου φοιτητή που συγκλονίζει
– Νέα στοιχεία για εκβιασμούς του Βαγγέλη Γιακουμάκη με βίντεο και φωτογραφίες από συμφοιτητές του
– ”Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς” είπε κατηγορούμενος
– Ένα από τα άτομα που προσήχθησαν το πρωί, είχε κατηγορηθεί για βιασμό και βαριές σωμετικές βλάβες
– Ακόμα και εντός της ημέρας η νέα κατάθεση της μητέρας του αυτόχειρα φοιτητή

Τα πρώτα τρία άτομα που προσήχθησαν αφέθηκαν λίγο μετά τις 11.00 ελεύθερα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους να βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα. Όπως έγινεν γνωστό, ανάμεσα στους τρεις, είναι και ένας 50χρονος σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα, που αναμένεται να ανακοινωθούν σε έκτακτη συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της ημέρας για την υπόθεση…

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί βρίσκονται στα ίχνη άλλων δύο ατόμων, που έβριζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν έγινε γνωστό ότι βρέθηκε νεκρός. Ο εντοπισμός των πρώτων τριών ατόμων έγινε μέσω διαδικτύου, έπειτα από ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας μέσω της οποίας δημοσιεύθηκαν τα επίμαχα υβριστικά σχόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άτομα είναι από την Αθήνα (28χρονος), τη Θεσσαλονίκη (50χρονος) και τη Μυτιλήνη (25χρονος). Για τον ένα μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες πως γνώριζε όχι μόνο τον άτυχο φοιτητή, αλλά και τους Κρητικούς που τον βασάνιζαν στη σχολή του. Τα στοιχεία δόθηκαν τη νύχτα από τη Google στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τώρα ερευνάται τόσο η μεταξύ τους σχέση που θεωρείται δεδομένη, όσο και η σχέση τους με άτυχο Βαγγέλη.

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο 50χρονος από τη Μυτιλήνη, είχε κατηγορηθεί παλιότερα για βιασμό και είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία, μεταξύ άλλων για απλοφορία και βαριες σωματικές βλάβες…

Ο άγνωστος εκβιασμός και οι ομολογίες των Κρητικών

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, συμφοιτητές του τον απειλούσαν με κάποιες φωτογραφιες και βίντεο. «Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε».

Κι όμως, η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να έκαναν χοντρές πλάκες στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομάδα των νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε σε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα. Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται οι Κρητικοί να κάνουν άγριο bullying στον άτυχο φοιτητή, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος. Οπως τονίζουν μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής, ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να καλεί τον διευθυντή της Σχολής ζητώντας του να του καταβληθούν τα χρωστούμενα. Ενα άλλο βράδυ, ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην εστία της Σχολής.

Τα περιστατικά αυτά ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την εστία το φοιτητή, δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνημα από βουλευτή για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την εστία και να πέσει στα μαλακά.

Στο ποινολόγιο της Σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσον έχουν γίνει αλλοιώσεις. Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες που ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, διακοσμητικά. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν αποκλείεται να ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε