Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκλονιστική μαρτυρία φίλης του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Δεν ήθελε να μπλέξει τους γονείς του – “Επιστρέφει” στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη

Συγκλονιστική μαρτυρία φίλης του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Δεν ήθελε να μπλέξει τους γονείς του – “Επιστρέφει” στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη

– ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ
– Αυτοκτονία βλέπει ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με το πόρισμα
– Το πλοίο με τη σορό του 20χρονου φοιτητή αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κρήτη
– Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι η κηδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του
– Η Τοπική Κοινότητα Αρμένων την έχει κηρύξει ημέρα πένθους
– Τι αποκαλύπτει φίλη του Βαγγέλη Γιακουμάκη για το bullying και τα βασανιστήρια από τους συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων
– Όσα αναφέρει ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης στο πόρισμά του για τον άδικο θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη

Μία ημέρα μετά τον εντοπισμό της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, όπου σπούδαζε, η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη τις έρευνες των αρχών, καθώς και όσα έχουν μέχρι τώρα δημοσιευθεί για όσα αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή. 

Πλοίο με τη σορό του 20χρονου φοιτητή αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, όπου την Τρίτη θα κηδευτεί.

Η οργή ξεχειλίζει για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε πέσει ουκ ολίγες φορές θύμα bullying και φρικτών βασανιστηρίων από τους συμφοιτητές του.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φίλη του 20χρονου δήλωσε πως ο Βαγγέλης “σε καμία περίπτωση δεν ήθελε, όπως όλα δείχνουν, να εμπλέξει τους γονείς του ή την ευρύτερη οικογένεια του στο πρόβλημα που βίωνε… Αν και ήταν ανοιχτός χαρακτήρας, είχε κλείσει βαθιά μέσα του, από περηφάνια και μεγάλη αγάπη προς τους γονείς και τα αδέρφια του, όλα όσα τον βασάνιζαν… Πήρε την αλήθεια μαζί του, όμως η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, μετά και από την απαίτηση σύσσωμης της τοπικής -και όχι μόνο- κοινωνίας, οφείλει να αποδώσει ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν”.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις αρμόδιες Αρχές ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, μετά τη νεκροτομία της σορού: “Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε “μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα”.

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι “με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ”. Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή με την αυτοκτονία συνάδει τόσο ο τόπος όσο και ο χρόνος. Το 20χρονο παλικάρι βρέθηκε νεκρό 800 μέτρα από την σχολή του. Το μόνο προθανάτιο τραύμα που φέρει είναι στον δεξί του καρπό και είναι ένα βαθύ κόψιμο στις φλέβες του. Πιθανότατα ο θάνατος να επήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία. Μάλιστα σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα ο θάνατος προκλήθηκε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξί περικάρπιο.

Για την ώρα θανάτου, οι ειδικοί λένε επίσης ότι: Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό. Βρέθηκε σε απόσταση 800 μέτρων από την σχολή και τα ευρήματα της νεκροτομής σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία της πέψης.

Πενθεί η Κρήτη

Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και πολίτες του Ρεθύμνου θα πουν το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η σορός του θα μεταφερθεί το πρωί στο Ρέθυμνο και η εξώδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στο Σελλί του δήμου Ρεθύμνου.

Η Τοπική Κοινότητα Αρμένων έχει κηρύξει την Τρίτη, ημέρα πένθους καθώς θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του 20χρονου σπουδαστή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε