Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βαν Ρομπέι: “Ανήσυχοι για την κατάσταση στην Ελλάδα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα τραγικά γεγονότα της Αθήνας με τους τρεις νεκρούς έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας έντονη ανησυχία. Συλλυπητήρια από Βαν Ρομπέι, επίσκεψη στην Αθήνα ετοιμάζουν οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γαλλίας και Γερμανίας.

“Όλες οι σκέψεις των Ευρωπαίων είναι σήμερα στραμμένες στα θύματα της Αθήνας” δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι. “Είμαστε όλοι ανήσυχοι από την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά αυτή τη στιγμή, σκεπτόμαστε τα ανθρώπινα θύματα στην Αθήνα”, πρόσθεσε. 

“Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά και την ανταγωνιστικότητά της”, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: “ένα μεγάλο πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί. Αυτή η συμφωνία είναι αξιόπιστη και φιλόδοξη. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει η Ελλάδα τώρα, οι πρώτες μας σκέψεις σήμερα είναι στα ανθρώπινα θύματα”. 

Την ίδια ώρα, οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Πιέρ Λελούς και της Γερμανίας, Βέρνε Χόγιεν ετοιμάζονται να επισκεφθούν την Αθήνα προκειμένου να δηλώσουν την αλληλεγγύη των δύο χωρών σην Ελλάδα.  

“Είχα τηλεφωνική συνομιλία με το γερμανό ομόλογό μου με τον οποίο θα πάμε μαζί στην Αθήνα.Συνεργαζόμαστε να βρούμε μια κοινή ημερομηνία. Ελπίζω όπως και ο Γερμανός συνάδελφός μου, πως η επίσκεψή μας θα γίνει την προσεχή εβδομάδα” πρόσθεσε ο Λελούς και εξέφρασε τη μεγάλη λύπη του για τους τρείς νεκρούς της Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε