Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βαριές ποινές για τέσσερα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Βαριές ποινές για τέσσερα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»
Τέσσερα άτομα τα οποία κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» καταδικάστηκαν ερήμην σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Πρόκειται για τους Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, Δαμιανό Μπολάνο και Χρήστο Τσάκαλο.
 
 
Ως προς τις ποινές, οι Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος και ο Δαμιανός Μπολάνο καταδικάστηκαν σε 7 χρόνια για τη συμμετοχή, δέκα χρόνια για καθεμιά από τις τέσσερις πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και εφτά χρόνια για καθεμιά από τις απλές συνέργειες στις τρεις εκρήξεις.
 
Σύνολο 68 χρόνια στον καθένα, κατά συγχώνευση 34 -εκτίονται τα 25, με διάφορους τρόπους: καθαρή έκτιση, μεροκάματα, αποφυλάκιση με τα 3/5).
 
Η ποινή του Χρήστου Τσάκαλου είναι 7 χρόνια.
 
Για τον Δαμιανό Μπολάνο η απόφαση προβλέπει επίσης απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής και για όλους πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και, φυσικά, όχι ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.
 
Η απόφαση επί της ενοχής:
 
Ο Χρήστος Τσάκαλος ένοχος μόνο για συμμετοχή στην οργάνωση.
Οι Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος και Δαμιανός Μπολάνο ένοχοι για συμμετοχή στην οργάνωση, για τέσσερις πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και για ηθική αυτουργία σε απλή συνέργεια σε τρεις εκρήξεις με άγνωστους δράστες, από τις οποίες προήλθε κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγχειρίδιο του καλού τρομοκράτη ο σκληρός δίσκος του Θεοφίλου – Τι βρήκαν στον υπολογιστή του – Προφυλακιστέος και για τη συμμετοχή στους “Πυρήνες” – Έγκλημα

Σε δίκη παραπέμπονται 18 κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές υποθέσεις! – Ελλάδα

Αθώοι δυο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους “Πυρήνες” – Έγκλημα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε