Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βάσεις 2017 – Ποιοι μαθητές θα έχουν επιπλέον μόρια για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Βάσεις 2017

Βάσεις 2017 – Πανελλήνιες. Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σεισμόπληκτων μαθητών των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών ακαδημαϊκού έτους 2017-18.

Βάσεις 2017 – Πανελλήνιες. Αύριο, Πέμπτη (24/08/2017), θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, οι Βάσεις 2017 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η επίσπευση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος προέβλεπε να ανακοινωθούν οι βάσεις στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, κατέστη δυνατή καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Επισήμως το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την τελική ημερομηνία σήμερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2895 Β’/21-8-2017) η Υπουργική Απόφαση καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Άρθρο 1

Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, για τους μαθητές και αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών και οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 προβλέπεται ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους, κατά το ανωτέρω ακαδημαϊκό έτος, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Οι θέσεις αυτές αποδίδονται στους ανωτέρω υποψηφίους, σε ποσοστό:

  • (i) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΓΕΛ 1,50% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
  • (ii) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΕΠΑΛ 1,00% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
  • (iii) Για τους υποψηφίους των εσπερινών ΓΕΛ 0,05% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
  • (iv) Για τους υποψηφίους των εσπερινών ΕΠΑΛ 0,05% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Βάσεις 2017

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις Βάσεις 2017.

Κατά τον προσδιορισμό των θέσεων που αντιστοιχούν στα ποσοστά που αναφέρονται στις ανωτέρω περιπτώσεις της παραγράφου αυτής, γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο ίσο ή μεγαλύτερο από το μισό της
ακέραιης μονάδας. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο από το μισό της ακέραιης μονάδας, δεν λαμβάνεται υπόψη, εκτός εάν μηδενίζεται η θέση, οπότε γίνεται στρογγυλοποίηση στην ακέραιη μονάδα, ώστε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει μία τουλάχιστον θέση για κάθε Σχολή ή Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Άρθρο 2

Κατά τη διαδικασία επιλογής, κάθε υποψήφιος των περιπτώσεων του ανωτέρω άρθρου 1 κρίνεται για επιλογή για τις προβλεπόμενες θέσεις για κάθε τμήμα ή σχολή ή εισαγωγική κατεύθυνση, με βάση το σύνολο των μορίων κατά φθίνουσα σειρά μορίων και τη δήλωση προτίμησής του στο μηχανογραφικό δελτίο, κατά πρώτον, ως υποψήφιος της γενικής σειράς. Εάν δεν εισάγεται στη σχολή ή το τμήμα που έχει δηλώσει πρώτο στις προτιμήσεις του, κρίνεται για επιλογή για τις επιπλέον θέσεις της ίδιας σχολής ή τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης ως υποψήφιος μιας εκ των τεσσάρων περιπτώσεων του ανωτέρω άρθρου 1. Αν δεν εισάγεται ούτε με το επιπλέον ποσοστό στο συγκεκριμένο τμήμα ή σχολή ή εισαγωγική κατεύθυνση, η διαδικασία συνεχίζεται με τις επόμενες κατά σειρά προτίμησης του υποψηφίου στο μηχανογραφικό του δελτίο.

Οι υποψήφιοι του ανωτέρω άρθρου 1, διεκδικούν τις επιπλέον θέσεις με βάση τους ακόλουθους συντελεστές:

  • (i) Τα μόρια εισαγωγής των υποψηφίων των νήσων Χίου, Οινουσσών και Ψαρών (Δ/νση Δ.Ε. Χίου) υπολογίζονται με συντελεστή 1,00.
  • (ii) Τα μόρια εισαγωγής των υποψηφίων της νήσου Λέσβου (Δ/νση Δ.Ε. Λέσβου) υπολογίζονται με συντελεστή 1,20.
  • (iii) Τα μόρια εισαγωγής των υποψηφίων-κατοίκων της τοπικής κοινότητας Βρίσας της δημοτικής ενότητας Πολυχνίτου του Δήμου Λέσβου (Δ/νση Δ.Ε. Λέσβου) υπολογίζονται με συντελεστή 1,40. Η ένταξη σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει με βεβαίωση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, στην οποία θα κατατεθούν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις