Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βάσεις 2017 results.it.minedu.gov – Μόρια ανά σχολή – Αποτελέσματα Πανελληνίων

Βάσεις 2017

Αναρτήθηκαν στο results.it.minedu.gov τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2017. Δείτε με ένα κλικ σε ποια σχολή περάσατε, και τα μόρια για όελς τις Σχολές.

Ανακοινώθηκαν επίσημα οι Βάσεις 2017 από το υπουργείο Παιδείας για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων και αναρτήθηκαν και στο results.it.minedu.gov. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχει μεγάλη πτώση στις Πολυτεχνικές σχολές που κυμαίνεται από 300 έως 350 μόρια.

Επίσης, μεγάλη ήταν η άνοδος στις Βάσεις 2017 στις Παιδαγωγικές Σχολές που έφτασε και ξεπέρασε τα 1.000 μόρια κι αυτό γιατί ήταν διπλάσιος ο αριθμός των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι. Στις Οικονομικές Σχολές είχαμε μεγάλη πτώση των Βάσεων αφού εδώ τα Μαθηματικά δυσκόλεψαν το 84% των υποψηφίων.

Μικρή ήταν η άνοδος στις βάσεις στις Νομικές Σχολές, ενώ είχαμε ελαφρά άνοδο στις Ιατρικές σχολές γιατί μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων. Άνοδος πάνω από 2.000 μόρια εντοπίζεται στα τμήματα Χημείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2016

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ ΕΠΑΛΒ 2015

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΕΠΑΛΒ 2016

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015_ΠΑΝΕΛ.2017

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2017

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2017

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου ΕΔΩ πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αναρτώνται σε όλα τα Λύκεια. Ανακοινώθηκαν επίσης τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ:

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΓΕΛ 2016 – 2017

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΑΛ 2016 – 2017

Στο results.it.minedu.gov.gr δείτε τις Βάσεις 2017.

Βάσεις 2017: Η πρώτη των πρώτων αποκαλύπτεται

Βάσεις 2017

Τα στοιχεία για τις Βάσεις 2017 και τα Αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 στο results.it.minedu.

Τι έδειχναν τα στατιστικά στοιχεία για τις Βάσεις 2017

Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε σημαντική πτώση στις Βάσεις 2017. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Αύξηση αναμένεται να σημειώσουν οι Βάσεις 2017 στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες. Τα Παιδαγωγικά Τμήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουν άνοδο μέχρι και 1.500 μόρια. Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να υπάρξει νέα πτώση. Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκηση μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι πολυτεχνικές σχολές δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό. Φέτος τις διεκδικούν λιγότεροι υποψήφιοι σε σχέση με το 2016. Σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική θα σημειώσουν πτώση, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση.

Οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή, ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις Βάσεις 2017 και στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Στο results.it.minedu αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι Βάσεις 2017 και τελείωσε η ταλαιπωρία των υποψήφιων στις Πανελλήνιες 2017.

results.it.minedu.gov

Τα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας

Τα μαθηματικά και η βιολογία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017. Οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο κυριολεκτικά έρχονται… τα πάνω-κάτω με μειώσεις και αυξήσεις έκπληξη καθώς εφέτος εκτινάχθηκε το ποσοστό όσων δεν έπιασαν τη βάση. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις ο μέσος όρος των γραπτών και ο υψηλός ανταγωνισμός φαίνεται ότι εκτινάσσουν τις βάσεις προς τα επάνω.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα οι Βάσεις 2017 σύμφωνα με την εκτίμηση δείχνουν, ειδικά στα τμήματα της επαρχίας, να εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια. Αντίθετα στις Πολυτεχνικές σχολές οι βάσεις φαίνεται ότι θα πέσουν ως και 500 μόρια, αν και σε αυτή την περίπτωση οι σχολές υψηλής ζήτησης με βάση άνω των 17.500 μορίων δεν θα έχουν τόση μεγάλη πτώση.

Πολύ μεγάλη ωστόσο αναμένεται να είναι η πτώση για τις Βάσεις 2017 στις οικονομικές σχολές καθώς ένα τεράστιο ποσοστό, άνω του 80% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά κατεύθυνσης. Στο 5ο πεδίο οι σχολές πληροφορικής και ειδικά εκείνες που ανήκουν και στο 2ο μπορεί να μην σημειώσουν τόσο μεγάλη πτώση, οι οικονομικές όμως θα κάνουν βουτιά προς τα κάτω.

Τα στοιχεία για τις Βάσεις 2017 και τα Αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 στο results.it.minedu

Μεγάλος πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω της βάσης. Στα περισσότερα μαθήματα, κάτι που προβληματίζει, καθώς κατά γενική ομολογία, τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν διαβαθμισμένα.

Στα περισσότερα μαθήματα, η μεγαλύτερη συχνότητα βαθμολογίας βρίσκεται μεταξύ 0 και 10. Στην Ιστορία γενικής Παιδείας και τα Μαθηματικά προσανατολισμού (σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) τα ποσοστά κάτω της βάσης είναι αποκαρδιωτικά:

Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Μάλιστα, σε απόλυτους αριθμούς, αξίζει να δώσει κανείς προσοχή στο ότι, από τους συνολικά 4.393 που εξετάστηκαν στην Ιστορία πανελλαδικά, μόλις οι 438 πέρασαν τη βάση στην Ιστορία. Αντίστοιχα, από τους 20.425 που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά σε όλη την επικράτεια, μόλις 158 πήραν βαθμολογία άνω του 10.

Τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής είχαν επίσης υψηλό ποσοστό κάτω της βάσης, της τάξης του 68,8%. Tα Μαθηματικά προσανατολισμού (θετικών σπουδών), 56,26%. Μεγάλο ποσοστό βαθμολογίας από 0 έως 10 είχαν οι υποψήφιοι και στην Ιστορία προσανατολισμού (44,14%) και τη Βιολογία γενικής Παιδείας: (51,26%).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις