Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βατοπέδι: στην τελική ευθεία για το ειδικό δικαστήριο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τη Δευτέρα στις 4 το μεσημέρι θα παραδώσει το πόρισμα της στον Πρόεδρο της Βουλής η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ, στο πόρισμα του θα ταχθεί υπέρ της παραπομπής στο Δικαστικό Συμβούλιο των τριών υπουργών που έβαλαν την υπογραφή τους στις «ιερές» ανταλλαγές των φιλέτων του δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, δηλαδή των κ.κ. Ευ. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και Π. Δούκα, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσουν αν θα ζητήσουν να στηθεί Ειδικό Δικαστήριο και για του Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη.

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Δημήτρης Τσιρώνης, απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο και δεν είναι «δεμένο» το κατηγορητήριο, πέρασε στην αντεπίθεση… «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Βουλή πλυντήριο ξεπλύματος ποινικών ευθυνών. Δεν θα στείλουμε κανέναν τζάμπα χωρίς στοιχεία, θα είμαστε ακριβοδίκαιοι προς κάθε πλευρά. Αξιολογούμε τα επιβαρυντικά στοιχεία, δεν θέλουμε να πάμε στο ακροατήριο χωρίς να έχουμε δεμένη υπόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη στάση των υπόλοιπων κομμάτων, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσουν παραπομπή των κ.κ. Μπασιάκου, Κοντού και Δούκα και να επισημάνουν πως είναι «αδύναμα» τα στοιχεία για του κ.κ. Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη. Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ θα επικεντρώσει στην παράμετρο της παραγραφής των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε