Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Βάζουν ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια και απειλούν με απολύσεις

Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επιμείνουν στις κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση θα “επιστρατεύσει” ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους!

«Σε δύο – τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα» δήλωσε στο Mega ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος. «Από σήμερα το μεσημέρι θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκομιδή των σκουπιδιών. Υπομονή 2-3 ώρες, δε θα συνεχιστεί αυτό το χάλι στους δρόμους», τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος θα μαζέψει τους περίπου 100.000 τόνους σκουπιδιών που πνίγουν την Αττική.

«Εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις» επεσήμανε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει από ιδιωτικές εταιρίες να καθαρίσουν τους δρόμους από τα σκουπίδια. Όσον αφορά στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων στους δήμους, που επισήμως δεν απεργούν, είπε: «ποιος σας είπε ότι θα πληρωθούν τα μεροκάματα;».



“Γυρίστε στη δουλειά σας αλλιώς…”

Σε επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζομένους στην καθαριότητα των δήμων. Το υπουργείο Εσωτερικών απειλεί με μαζικές απολύσεις, ενώ το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Την ώρα που οι λόφοι των σκουπιδιών (έχουν ίσως ξεπεράσει πλέον τους 100.000 τόνους) πνίγουν την Αθήνα και το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί για τους κινδύνους στην υγεία μας, συνδικαλιστές και κυβέρνηση είναι ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.

Η συνάντηση των συνδικαλιστών με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, αποδείχθηκε αδιέξοδη, με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν τις καταλήψεις στους ΧΥΤΑ και να μην επιτρέψουν την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, έχει διαμηνυθεί ήδη στους συνδικαλιστές ότι στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων εάν δεν λήξουν οι κινητοποιήσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργηθεί το οργανόγραμμα των υπηρεσιών, κάτι που θα οδηγήσει σε καταργήσεις θέσεων και κατά συνέπεια σε απολύσεις προσωπικού. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι “φωνές” εκπροσώπων των ΟΤΑ, οι οποίοι κάνουν λόγο για ανάθεση της υπηρεσίας αποκομιδής σε ιδιώτες.

Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και η μόνη αποκομιδή που θα γίνεται θα είναι σε ευαίσθητους χώρους, όπως νοσοκομεία και σχολεία. Και προειδοποίησαν πως θα “απαντήσουν” σε οποιαδήποτε φαινόμενα εκφοβισμού ή διώξεων, τονίζοντας μάλιστα ότι “θα γίνει ολοκαύτωμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν μαζεύουν τα σκουπίδια αλλά πληρώνονται! – Προκλητικός ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Μεγάλος ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία από τα σκουπίδια στους δρόμους – Τι μπορούμε να πάθουμε

Υγειονομική βόμβα οι τόνοι σκουπιδιών στην Αθήνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε