Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βελτιώνεται ο καιρός σήμερα – Ισχυρός ο παγετός σε πολλές περιοχές

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα με πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, και παγετό στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, τοπικά ολικός στα βόρεια.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά όπου θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή χιονόνερο και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 06 και στα δυτικά από -08 έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή στις θαλάσσιές-παράκτιες περιοχές και για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 και τοπικά στην Ήπειρο από -05 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές ώρες πιθανότητα για λίγα ασθενή τοπικά φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 12 και στα βόρεια από -04 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πρόσκαιρες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια πιθανώς ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια αρχικά δυτικοί μέχρι 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε