Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος για τα ναυπηγεία: “ Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”

FOTO EUROKINISSI
FOTO EUROKINISSI
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία, στις 30 Σεπτεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

 
Αν και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τα ναυπηγεία ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ότι “πολλές φορές ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες” και πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα μονογραφηθεί σήμερα αλλά θα πρέπει για να ισχύσει να περάσει με ευρεία πλειοψηφία αν είναι δυνατόν από τη Βουλή και υπογραφεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Ο υπουργός Άμυνας παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ιεραρχία και τις προαγωγές,οι βασικές ρυθμίσεις του οποίου προβλέπουν την δημιουργία “παράλληλης επετηρίδας” για όσους αξιωματικούς παραμένουν στάσιμοι.
 
Αναφερόμενος σε ρυθμίσεις περί εξοπλισμών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο,ο κ.Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα γίνει απολογισμός 20ετίας για το τι πληρώσαμε σε όπλα και τι απ΄όλα αυτά απέδωσε επιχειρησιακά και τι όχι.
 
Τέλος στο “μύθο” των αντισταθμιστικών ωφελημάτων μπαίνει με το νομοσχέδιο. Δισεκατομμύρια,χάθηκαν σε συμβάσεις αμφιβόλου χρησιμότητας και απόδοσης καλυπτόμενες με τον μανδύα των “αντισταθμιστικών ωφελημάτων”.
 
Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε για τις περιπτώσεις στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα τα οποία αμοίβονται με ποσά υπερδιπλάσια απ΄ αυτά που λαμβάνουν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και παραδέχτηκε ότι οι στρατιωτικοί αδικούνται αλλά παρόλα αυτά εκτελούν άριστα την αποστολή τους με κίνητρο το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακρίνει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε