Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βενιζέλος: Κανένα περιθώριο για περικοπές στα εισοδήματα

Καταλυτικό χαρακτηρίζει το 2011 ο υπουργός Αμυνας σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής. Τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περικοπές στα εισοδήματα.

“Το 2011 είναι καταλυτικό, καθώς από τις εξελίξεις αυτής της χρονιάς θα φανεί – αυτό θέλουμε- ότι μπορούμε να φύγουμε από τη μέγγενη, να ξαναδούμε τη δυνατότητα αποκατάστασης των εισοδημάτων”, δηλώνει στη συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι για τη συντριπτική πλειονότητα των εισοδημάτων δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περικοπών, τονίζοντας ότι πρέπει να διασφαλίζονται οι περιουσίες των νοικοκυριών, οι θέσεις εργασίας, οι προοπτικές των επιχειρήσεων.

 “Η κοινωνία δέχεται, ή έστω ανέχεται, να υποστεί θυσίες, θέλει, όμως, δύο θεμελιώδεις εγγυήσεις. Πρώτον ότι η χώρα δεν θα καταρρεύσει δημοσιονομικά και δεύτερον, ότι υπάρχει ορατό φως στο τούνελ. Ξέρουμε ως κυβέρνηση ότι οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας αυτή και θα το κάνουμε”, σημειώνει.

Ο Υπουργός Άμυνας τονίζει ότι όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές, που έχουν δρομολογηθεί είναι αναγκαίες προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μία χώρα φιλοεπενδυτική, καινοτόμος, σύγχρονη, ανταγωνιστική, με προοπτικές για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους νέους της.

Στις δηλώσεις Ερντογάν πως η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες ο υπουργός Άμυνας απαντά πως “θα ήταν πολύ σημαντικό αν βλέπαμε από την πλευρά της Τουρκίας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μείωσης των δικών της εξοπλιστικών προγραμμάτων, ιδίως σε στρατιωτικά μέσα που σχετίζονται άμεσα με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα είχε μεγαλύτερη σημασία από πολλές δηλώσεις”

 Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η κρίση κάνει τη χώρα πιο ευαίσθητη στα εθνικά θέματα, δηλώνοντας ότι “η δημοσιονομική κρίση μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο ευαίσθητοι και προσεκτικοί στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Κανείς δεν πρέπει να έχει την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει χάσει βαθμούς ισχύος σε αυτούς τους τομείς”.

    Ερωτηθείς για το πώς συμβαδίζει η απαιτούμενη εθνική συναίνεση με εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές και την ενοχοποίηση όλων των πρώην πρωθυπουργών, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι «μέσα σε συνθήκες εθνικής κρίσης και εθνικής ανάγκης απαιτείται εθνική ενότητα και συναίνεση. Οι προβλεπόμενες από την έννομη τάξη διαδικασίες ελέγχου στοχεύουν στη διαφάνεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν από εμάς ως μοχλός αντιπερισπασμού ή άσκησης πίεσης επί άλλων πολιτικών δυνάμεων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε