Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Βγαίνει” από το αρχείο η υπόθεση της αυτοκτονίας Τσαλικίδη

“Βγαίνει” από το αρχείο η υπόθεση της αυτοκτονίας Τσαλικίδη

Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία για την αυτοκτονία του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη. Τρίτη έρευνα για την υπόθεση από τον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη.

Η τρίτη κατά σειρά έρευνα για το θάνατο του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη θα διενεργηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, αποφάσισε την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο. Ανέθεσε την έρευνα στον Εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη.

Αποζημίωση στην οικογένεια Τσαλικίδη

Ο κ. Λιόγας είχε ζητήσει προ ημερών τη σχετική δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων () το οποίο δικαίωσε τους συγγενείς του άτυχου Τσαλικίδη.

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου έκρινε ότι το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους γιατί δεν προέβη σε έρευνα σε βάθος για τα αίτια του θανάτου του.

Σχετικά με τα αίτια θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, αλλεπάλληλες έρευνες των εισαγγελικών αρχών κατέδειξαν ως αιτία την αυτοκτονία, εκδοχή με την οποία διαφωνούν ως και σήμερα οι συγγενείς του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις