Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βοηθός γενικός εισαγγελέας πήρε 17 χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει τα… δόντια του!

Βοηθός γενικός εισαγγελέας πήρε 17 χιλιάδες ευρώ για να βάλει ψεύτικα δόντια. Το σκάνδαλο ξέσπασε και αποφάσισε τελικά να επιστρέψει τα λεφτά…

Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άκης Παπασάββας, αποφάσισε να επιστρέψει στο κράτος τις 17 χιλιάδες ευρώ, που πήρε για οδοντικά εμφυτεύματα με τη γνωμάτευση ιατροσυμβουλίου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Παπασάββας δήλωσε ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του διαδραμάτισε το γεγονός ότι βάλλονται τόσο ο πρόεδρος Χριστόφιας όσο και η πρώην αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Ανδρούλα Αγρότου. Είπε επίσης ότι επιμένει πως ” ήταν νομότυπη η ενέργειά του, διότι, σύμφωνα με την ανάλυση της αρμόδιας επιτροπής, το θέμα δεν ήταν κοσμητικό, αλλά θεραπευτικό”.
 
Σε ερώτηση, αν σκέφτηκε να παραιτηθεί , ο κ. Παπασάββας απάντησε αρνητικά και είπε ότι δεν θα αποσύρει τις αγωγές λίβελου εναντίον της εφημερίδας, “Πολίτης”, που δημοσιοποίησε την υπόθεση.
 
Ο Κύπριος υπουργός Υγείας, Χρήστος Πατσαλίδης, δήλωσε ότι η απόφαση του κυρίου Παπασάββα, ενδεχομένως να ικανοποιεί το δημόσιο αίσθημα.
 
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν θεωρεί πως έχει κλείσει το θέμα, που αφορά την εξαφάνιση του εγγράφου στο οποίο είναι καταγραμμένη η απόφαση του ιατροσυμβουλίου με βάση την οποία η κυβέρνηση κατέβαλε στον κύριο Παπασάββα έξοδα ύψους 17 χιλιάδων ευρώ. Ο κύριος Πατσαλίδης είπε ότι υπάρχουν δύο ερωτήματα: πώς εξαφανίστηκε το έγγραφο και ποιος το εξαφάνισε.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε