Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόλτα του Newsit στις Στοές Καλλιγά και Atrium – Δείτε ΦΩΤΟ

Βόλτα του Newsit στις Στοές Καλλιγά και Atrium – Δείτε ΦΩΤΟ

Στοές στο κέντρο της Αθήνας…η απόλυτη απόδραση από την καταπιεστική καθημερινότητα!

Όλο και περισσότεροι Αθηναίοι, όλων των ηλικιών, επιλέγουν τα ιστορικά περάσματα των Στοών όχι μόνο για να διαισθανθούν την μαγεία της παλιάς Αθήνας αλλά ως αντίδοτο στη σύγχρονη μανία για τα τεράστια απρόσωπα εμπορικά κέντρα.

ΣΤΟΑ ΚΑΛΛΙΓΑ

Η Στοά Καλλιγά ενώνει τις οδούς Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας. Εκεί όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά της Αθήνας σήμερα βρίσκονται κυρίως χρυσοχόοι και ωρολογοποιοί.

Εσωτερικό της Στοάς Καλλιγά

Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Νίκος Ρούσσος ιδιοκτήτης του ιστορικού καταστήματος “Αντίκες Ρούσσος” που άνοιξε ο παππούς του το 1906 “εά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 έψαχνες να ανοίξεις μαγαζί μέσα στη Στοά ήταν σα να έψαχνες τον πρώτο αριθμο του λαχείου. Τότε υπήρχε το Brazilian Bar στέκι του Βασιλιά Κωνσταντίνου, όπου έπινε τα απογεύματα τον καφέ του”.

Ο κος Ρούσσος, ιδιοκτήτης αντικερί που άνοιξε ο παπούς του το 1906

ΣΤΟΑ ATRIUM
Είναι η πιο σύγχρονη στοά της Αθήνας και έχει τρείς εισόδους: από Ιπποκράτους, από Χαριλάου Τρικούπη και από Πανεπιστημίου. Το όνομα της το χρωστάει στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται μέσα στη Στοά.

Είσοδος της Στοάς από Χαριλάου Τρικούπη

Είσοδος από Ιπποκράτους

Τη σημερινή της μορφή η Στοά την απέκτησε το 1981. Πριν ήταν το καθολικό μοναστήρι του Saint Joseph. Οι μοναχές έχουν διατηρήσει τα γραφεία τους και κάποιες αίθουσες μέσα στο κτίριο.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Γιάννης Φερεντίνος, ιδιοκτήτης του πιο παλιού café μέσα στη στοά του Αίθριου, το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1984 “η Στοά έχει διατηρήσει την έντονη εμπορική δραστηριότητά της”.

Ο κος Φερεντίνος, ιδιοκτήτης του παλιού καφέ

Οι εμπορικές στοές αποτελούν τον πρόδρομο των εμπορικών κέντρων καθώς συνδυάζουν πολλές επιλογές:καταστήματα, υπηρεσίες, εστίαση, καφετέριες, διασκέδαση.Εχουν,όμως,και ένα επιπλέον πλεονέκτημα, το γεγονός ότι βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και δεν αναγκάζουν τον πολίτη να μπει στο αυτοκίνητο και να φτάσει στην άλλη άκρη της Αθήνας.

Αίθριο καφέ στη Στοά Atrium

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε