Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Βόμβα» από τον Α.Π.: Επιδόματα και δώρα αναδρομικά σε συμβασιούχους

Συμβασιούχοι που έχουν μονιμοποιηθεί με το «διάταγμα Παυλόπουλου» δικαιούνται να τους καταβληθούν αναδρομικά δώρα και επιδόματα.

Απόφαση σταθμός από τον Άρειο Πάγο που υποχρεώνει το Δημόσιο να καταβάλει αναδρομικά σε καθαρίστρια που εργαζόταν ως συμβασιούχος και στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε, συνολικό ποσό 15.368 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, που αντιστοιχεί σε διαφορές αποδοχών, δώρα και επιδόματα για το χρονικό διάστημα 2003-2005.

Η καθαρίστρια προσλήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2000 στη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης με σύμβαση έργου, η οποία ανανεώθηκε διαδοχικά 23 φορές μέχρι τον Ιούλιο του 2005.

Στη συνέχεια κρίθηκε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για τη μονιμοποίησή της και την υπαγωγή της στο «διάταγμα Παυλόπουλου», αφού αναγνωρίσθηκε ότι οι διαδοχικές συμβάσεις που σύνηψε όλο αυτό διάστημα, συνιστούν μια ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου.

Ο Άρειος Πάγος επικυρώνοντας απόφαση του Εφετείου Αιγαίου έκρινε ότι πρέπει να της καταβληθούν αναδρομικά δώρα, επιδόματα και διαφορές αποδοχών, για την περίοδο 1.7.2003 μέχρι 17.7.2005 κατά την οποία πληρώνονταν ως συμβασιούχος αλλά στην πραγματικότητα παρείχε υπηρεσίες με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε