Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόμβα έξω από το σπίτι του Προέδρου Μεταναστών Ελλάδας

Βόμβα έξω από το σπίτι του Προέδρου Μεταναστών Ελλάδας

Έκρηξη έξω από την πολυκατοικία του προέδρου των μεταναστών Ανουάρ Ικμπάλ, στα Πατήσια. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε χύτρα “παραπέμποντας” στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτίας. Προηγήθηκε τηλεφώνημα.

Μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε στις 02:05 τα ξημερώματα στην πολυκατοικία, όπου διαμένει ο Πρόεδρος Μεταναστών Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Ελληνοπακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε χύτρα, μέθοδος που έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”.
 
Nωρίτερα, στις 00:43 άγνωστος τηλεφώνησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» προειδοποιώντας ότι σε 20 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην οικία του προέδρου της Πακιστανικής κοινότητας. Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, στο 2ο όροφο της οποίας μένει ο Ανουάρ Ικμπάλ, o oποίος διατελεί και πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας.
 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, ο ίδιος, γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα (δύο και πέντε κατά την ηλεκτρονική ειδοποίηση της αστυνομίας), άκουσε έναν ισχυρό κρότο, με αποτέλεσμα να πεταχτεί από το κρεβάτι του, τόσο αυτός, όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας επί της οδού Πάτμου 23 στα Πατήσια. Φανερά φοβισμένος είπε ότι «δεν έχει βγει από το σπίτι του ακόμα περιμένοντας να ειδοποιη θεί από την αστυνομία», ενώ εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο μπορεί να τοποθετήθηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι όπου διαμένει.
 
Ο κ. Ικμπάλ μας είπε επίσης ότι στο παρελθόν δεν είχε δεχτεί κάποια απειλή ή οποιονδήποτε άλλον εκφοβισμό. Την απορία του για την βομβιστική ενέργεια εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου, Μουνίρ Αχμάντ Σιντού. Nα σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του παρελθόντος και κυρίως την εποχή μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει με τις περιβόητες «απαγωγές» Πακιστανών πολιτών από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας(υπόθεση που ετέθη ελλείψει στοιχείων στο αρχείο) ο κ.Ανουάρ Ικμπάλ είχε κατηγορηθεί από μερίδα του Tύπου, αλλά και από διαδικτυακές σελίδες που υπάγονται στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, σαν θιασώτης ενεργειών με τις οποίες «φαινόταν να μην πιστεύει στις απαγωγές και στον βασανισμό πακιστανών» οικονομικών μεταναστών.
 
Μάλιστα, είχε επικριθεί και στην υπόθεση με την δίκη του Πακιστανού ομολόγου του στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και δικαστεί για πιθανή ανάμειξή του σε κυκλώματα δουλεμπόρων. Στον Ικμπάλ κατελογίζετο ότι είχε βάλει ψευδομάρτυρες «να καταθέσουν εναντίον του Ασλάμ για να καταδικαστεί επειδή είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο με τους Πακιστανούς».
 
Το περιστατικό αυτό είναι συνέχεια του εμπρηστικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί προχθές το βράδυ κάτω από το αυτοκίνητο του επιτετραμμένου της Πακιστανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες έξω από το σπίτι του επί της οδού Ταυγέτου 26 στα Βριλήσσια. Πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ έσπευσαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Ζημιές καταγράφηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. 

Η βομβιστική επίθεση ήρθε 17 ώρες μετά από εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Σωκράτους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε