Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βούγιας: Η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ δεν συνεπάγεται απολύσεις

Με αναδιάταξη προσωπικού και μετατάξεις η εξυγίανση και αναδιάρθρωση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, δήλωσε ο υφυπουργός υποδομών.

“Οι αναγκαίες συγχωνεύσεις, οι εξυγιάνσεις, οι αναδιαρθρώσεις και το νοικοκύρεμα των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, πολλές από τις οποίες ανήκουν και στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δε συνεπάγονται υποχρεωτικά απολύσεις”, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας από τη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Γιάννη Μπουτάρη.

“Συνεπάγονται πρωτίστως μία αναδιάρθρωση και καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού”, είπε ο κ. Βούγιας σημειώνοντας ότι σε αρκετές από τις ΔΕΚΟ στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και σε άλλες ανάγκη για νέες προσλήψεις.

“Επομένως, με μία αναδιάταξη του προσωπικού -με εσωτερικές καταρχήν, εθελοντικές ύστερα και στο τέλος, αν χρειαστεί, με υποχρεωτικές μετατάξεις, οι οποίες θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια, εντοπιότητα και συνάφεια αντικειμένου, πιστεύω ότι θα περάσουμε ομαλά στην περίοδο της απόλυτης εξυγίανσης του δημόσιου τομέα”, υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το κλίμα συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων, που απαιτείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Βούγιας δήλωσε: “Αν σε μεγάλο βαθμό η οικονομία είναι κλίμα και ατμόσφαιρα, η συναίνεση είναι απαραίτητη για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων και της κρίσης που διέρχεται η χώρα. Η πρόταση του πρωθυπουργού είναι ανοιχτή, ειλικρινής και προφανώς αμοιβαία”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε