Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βουλευτές και υπουργοί έχουν ανασφάλιστες καθαρίστριες

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία της Αντιπροέδρου του Σωματείου Καθαριστριών Αττικής Βασιλικής Τσούνη

«για υπουργό και βουλευτές που απασχολούν στα σπίτια τους ανασφάλιστες καθαρίστριες» και δεσμεύτηκε να φέρει σύντομα στα στοιχεία στη Βουλή.

Η κα Τσούνη κατήγγειλε επίσης στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή, ότι στην οδό Πειραιώς υπάρχει εταιρεία καθαρισμού που κακοποιεί το προσωπικό της, ενώ υπενθύμισε πως η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις εργολαβίες καθαρισμού στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», τον ΗΣΑΠ και το ΔΑΦΝΙ.

Το Newsit επικοινώνησε με την κα Τσούνη, η οποία όμως αρνήθηκε να δώσει ακόμα τα στοιχεία στην δημοσιότητα λέγοντας οτι θέλει πρώτα να τα καταθέσει στην Βουλή.

Θύμα του οργανωμένου εγκλήματος εκτιμά ότι υπήρξε η Κωνσταντίνα Κούνεβα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Δεν πρόκειται για μεμονωμένη υπόθεση», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, στη συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής.
Τόνισε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι πίσω από τη δολοφονική ενέργεια βρίσκεται ένα δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τη συνεδρίαση αποτυπώθηκε ανάγλυφα το καθεστώς ασυδοσίας στις εργασιακές σχέσεις των απασχολουμένων στην καθαριότητα και τη φύλαξη.

«Το Δημόσιο δεν πρέπει να συνεργάζεται με απατεώνες» σχολίασε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βασίλης Οικονόμου, ενώ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που προωθεί τι υπουργείο Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις, δεν λαμβάνει καμία μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες στις εργολαβίες τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο κ. Παναγόπουλος έστρεψε τα πυρά του και κατά της εκκλησίας καταγγέλοντας ότι ως εργοδοτικός φορέας καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη απόλυση εργαζομένης που μόλις είχε επιστρέψει στην εργασία της από άδεια λοχείας. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε