Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βράβευση μαθητών για έργα τέχνης από σκουπίδια

Βράβευση μαθητών για έργα τέχνης από σκουπίδια

Με την επίσκεψη των βραβευμένων μαθητών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η δράση “Ανακυκλώνουμε με τέχνη”.

Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο τη δημιουργία έργων τέχνης από σκουπίδια, τον οποίο συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Παρουσία των υπουργών Τ. Μπιρμπίλη και Α. Διαμαντοπούλου, οι μαθητές παρουσίασαν τα έργα τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έδωσαν ως αναμνηστικά ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από τις καλύτερες δημιουργίες που έκαναν οι ίδιοι και συμμαθητές τους από όλη τη χώρα, καθώς και ένα έργο τους.

Οι μαθητές μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορείο του ΟΟΣΑ από το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) όπου, νωρίτερα, οι δύο υπουργοί τους βραβεύσαν και εγκαινίασαν την έκθεση με τα έργα τους. Η έκθεση «Ανακυκλώνουμε με τέχνη» θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου.

«Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, της 5ης Ιουνίου, το ρόλο έχουν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, δηλαδή τα παιδιά, τα οποία δημιούργησαν σημαντικά έργα, αποδεικνύοντας ότι όλα τα υλικά ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται” δήλωσε η υπουργός ΠΕΚΑ. 

«Όσο περισσότερο καταναλώνουμε τόσο περισσότερο εξαντλούμε τη φύση και αυτό πρέπει να αλλάξει», τόνισε η Τ. Μπιρμπίλη, προσθέτοντας ότι “δεν σπαταλάμε- ανακυκλώνουμε- επαναχρησιμοποιούμε”.

Από τη πλευρά της, η Α. Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι “τα νέα παιδιά και οι έφηβοι είναι η νέα γενιά που θα αλλάξουν τις προτεραιότητες της χώρας μας και θα φέρουν το φυσικό περιβάλλον στο επίκεντρο των αλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι κεντρικό στοιχείο του Νέου Σχολείου και αποδεικνύεται σήμερα ότι διατρέχει οριζόντια την πολιτική μας. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Τέχνη, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Δημιουργία. Για να το πούμε απλά, τα παιδιά έδωσαν ένα μήνυμα: Δεν σπαταλάμε, δημιουργούμε”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε