Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βραβεύτηκαν οι πρώτοι των πρώτων

Βραβεύτηκαν οι πρώτοι των πρώτων

Τους πρώτους των πρώτων από κάθε Λύκειο της χώρας βράβευσε η Eurobank.

Η τελετή για το σχολικό έτος 2008 – 2009, έγινε στην Παλαιά Βουλή στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιέρωσε από το 2003 η Eurobank EFG.

Με το πρόγραμμα αυτό, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό. Επισημαίνεται ότι το 2009, για πρώτη φορά, βραβεύονται και αριστούχοι μαθητές από Επαγγελματικά Λύκεια.

Από την έναρξη του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2003 μέχρι σήμερα, οι βραβευμένοι αριστούχοι μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα φθάνουν τους 8.129.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 63 αριστούχοι από όλη την Ελλάδα που πέτυχαν να είναι οι άριστοι των αρίστων.  Για το σχολικό έτος 2008 – 2009 έχουν συνολικά βραβευθεί 1.252 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα σε ειδικές τελετές σε όλη την επικράτεια. 

Σε ομιλία της, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είπε: “Η Παιδεία αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και προσωπικής ανέλιξης για τον καθένα αλλά και συνολικά. Με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανταγωνιστικές προϋποθέσεις, η προσαρμοστικότητα, η διαρκής εκπαίδευση, η αριστεία και η επιβράβευση καθίστανται απαραίτητα συστατικά για την προσωπική ολοκλήρωση”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος τόνισε ότι : “Στόχος μας είναι μέσα από το πρόγραμμα αυτό να ενθαρρύνουμε με συμβολικό τρόπο την προσπάθεια των νέων μας για παιδεία και μόρφωση, σαν την πιο ασφαλή οδό προς την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη και ευτυχία.  Μέσα από την ολοκληρωμένη παιδεία διαμορφώνουμε υπεύθυνα τις προσωπικές μας επιλογές, και δίνουμε αξία και δύναμη στην ελευθερία, που είναι το πιο πολύτιμο πνευματικό και κοινωνικό αγαθό για τον άνθρωπο”. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε