Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρέθηκαν στη θάλασσα από λάθος ελιγμό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περιπέτεια για πέντε επιβαίνοντες ιδιωτικού σκάφους λίγο έξω από το Λουτρό Χανίων.

Σχεδόν 40 μέτρα από την ακτή, ένας λάθος χειρισμός του σκάφους ήταν αρκετός για να βρεθούν οι πέντε επιβαίνοντες στη θάλασσα. Το περιστατικό όμως έγινε άμεσα αντιληπτό από άτομα που βρίσκονταν σε άλλο σκάφος.

Αρχικά, το Λιμενικό στα Σφακιά έλαβε ειδοποίηση πως σκάφος βυθίζεται στη θαλάσσια περιοχή «Μουρού», στον όρμο Λουτρού. Άμεσα στο σημείο έσπευσε το πλοιάριο «Δόξα» στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και πραγματοποίησε έρευνα, χωρίς όμως αρχικά να εντοπίσει το σκάφος.

Ύστερα από μαρτυρίες, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το ιδιωτικό σκάφος «Παντελής Λ», στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες και γυναίκες, που λίγο νωρίτερα είχαν πέσει στη θάλασσα, ύστερα από έναν λανθασμένο χειρισμό του κυβερνήτη, ενώ έπλεαν σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από την παραλία, κατευθυνόμενοι προς την είσοδο του λιμανιού Λουτρού. Τα πέντε άτομα είχαν περισυλλεγεί από το παραπλέον σκάφος «Δήθεν» που τους αποβίβασε στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.

Το σκάφος «Παντελής Λ» παραμένει βυθισμένο σε βάθος περίπου 15 μέτρων, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση και χωρίς να υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ αναμένεται να ανελκυθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Ανάλογο συμβάν είχε σημειωθεί και την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά, όταν τρία άτομα που επέβαιναν σε σκάφος βρέθηκαν μετά από ελιγμό στη θαλάσσια περιοχή του Δραπανιά Κισάμου χωρίς όμως να κινδυνεύσουν, αφού περισυνελέγησαν έγκαιρα ενώ το σκάφος τους κατέλεξε σε βράχια και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε