Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρήκαμε τα “ισοδύναμα” μέτρα για το μείον 12% που το ΥΕΘΑ …ακόμη ψάχνει

Βρήκαμε τα “ισοδύναμα” μέτρα για το μείον 12% που το ΥΕΘΑ …ακόμη ψάχνει

Ψάχνουν ισοδύναμα μέτρα για να αποφύγουν τη μείωση του 12% στους στρατιωτικούς,λένε κυβερνητικές πηγές. Όσοι γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση των Ελληνικών ΕΔ, δυσκολεύονται να καταλάβουν τι εννοούν οι “πηγές”.

Είναι τόσο προφανή τα ισοδύναμα μέτρα που μπορούν να ληφθούν : λουκέτα “αστραπή” σε εκατοντάδες μονάδες που θα αποτελέσουν και την έναρξη μιας “κεραυνοβόλου” αναδιοργάνωσης των ΕΔ. Τι χρειάζεται γι΄ αυτό; Μόνο μία απόφαση που απαιτεί πολιτική τόλμη. Αλλά που να βρεθεί;

Οι στρατιωτικοί είναι πανέτοιμοι εδώ και μήνες. Στο ΓΕΣ υπάρχει ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο για κλείσιμο μονάδων που δεν εξυπηρετούν κανένα επιχειρησιακό σκοπό. Εξυπηρετούν μόνο τοπικούς κομματικούς και επαγγελματικούς παράγοντες. Ήδη έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο μονάδων με όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο τρόπο ,ακριβώς για να αποφευχθούν οι εντάσεις με τα τοπικά συμφέροντα. Όμως αν δεν δοθεί πράσινο φως από τη πολιτική ηγεσία για μαζικό κλείσιμο μονάδων,που θα απελευθερώσουν όχι μόνο χρήματα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό,τίποτα δεν μπορεί να γίνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε