Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρήκαν “φρουτάκια” σε… παιδότοπους!

EUROKINISSI
Δεν ήταν ούτε μήλα ούτε πορτοκάλια για να φάνε τα παιδάκια που έπαιζαν στον παιδότοπο αλλά κουλοχέρηδες “φρουτάκια” για να βγάζουν χρήματα οι ιδιοκτήτες!

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε «κουλοχέρηδες» ακόμη και σε… παιδότοπους! Την ίδια ώρα που πεντάχρονα και εξάχρονα παιδιά έπαιζαν στις φουσκωτές κρυψώνες και στα υπόλοιπα παιχνίδια του χώρου, οι γονείς τους «τζογάριζαν» σε ηλεκτρονικά παιχνίδια μετατρέποντας τους παιδότοπους σε… μίνι καζίνα.
 
Όπως γράφει το “Βήμα” εκπληκτοι οι αξιωματικοί του Τμήματος Παιγνίων της Ασφάλειας Αττικής ανακάλυψαν πριν από δέκα ημέρες στον χώρο πάρκινγκ στου Ρέντη ιδιωτικούς υπαίθριους παιδότοπους στους οποίους υπήρχαν 18 μηχανήματα με τα λεγόμενα «φρουτάκια», στα οποία έπαιζαν πολλοί από τους συνοδούς μικρών παιδιών.
 
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν στην εφημερίδα, «έχουμε ανακαλύψει “κουλοχέρηδες” σε διάφορα μέρη,όπως καφενεία,λέσχες, καταστήματα με διάφορα προϊόντα,αλλά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν είδαμε τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια σε παιδότοπους» . Στη διάρκεια αυτής της έρευνας κατασχέθηκαν ακόμη 59 «γερανοί»- δηλαδή τα μηχανήματα με τη λαβίδα που πιάνουν κουκλάκια τα οποία θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. τυχερά παιχνίδια, χωρίς άδεια και συνεπώς παράνομα.
 
Οπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις με τυχερά παίγνια, «αυτού του τύπου οι γερανοί με τα κουκλάκια όπως και εκείνα με τη λαβίδα για ρολόγια και η επονομαζόμενη “σκούπα” με τα νομίσματα φαίνεται ότι σχετίζονται με την ικανότητα του παίκτη να στοχεύσει σωστά με τον μοχλό και να κερδίσει. Στην πραγματικότητα όμως έχουν ένα ειδικό λογισμικό που επιτρέπει να κερδίζει ένας παίκτης κάθε 10-15 φορές. Οι υπόλοιποι έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν κάνει μια λάθος κίνηση και έχασαν το δώρο.
 
Η τύχη τους όμως είναι προγραμματισμένη και η θλίψη των παιδιών που δεν “άρπαξαν” το δώρο σχετίζεται με προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Γι΄ αυτό κι εμείς κατάσχουμε μηχανήματα τέτοιου τύπου που μπορεί να βρούμε σε περίπτερα,σε κινηματογράφους,σε καταστήματα κτλ. Και οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Οι αξιωματικοί επισημαίνουν ακόμη ότι δεν υπάρχει ενιαία δικαστική αντιμετώπιση υποθέσεων με κατασχέσεις παράνομων ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Σε άλλες περιπτώσεις το δικαστήριο απαλλάσσει τους κατηγορουμένους που επικαλούνται μέσω των δικηγόρων τους απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ελεύθερη χρήση τέτοιου είδους ηλεκτρονικών παιχνιδιών και σε άλλες τούς καταδικάζει.

 
Μάλιστα όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «έχουμε παρατηρήσει διαφορετική αντιμετώπιση στα δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά.
Συνήθως στην πρωτεύουσα εκδίδονται απαλλακτικές αποφάσεις,ενώ στο επίνειο συνήθως καταδικαστικές».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε