Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Βροχερός ο καιρός από σήμερα – Καταιγίδες στο Αιγαίο

Τη νύχτα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.Κρύο απο την Τρίτη. Διαβάστε τον καιρό όλης της εβδομάδας.

Μετά την ηλιοφάνεια των τελευταίων ημέρων έρχονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Δευτέρα:

Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που απο το μεσημέρι θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 έως 16 βαθμούς Κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις κατα διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 3 έως 11 βαθμούς Κελσιου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενίς και απο αργά το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -03 έως 12 βαθμούς Κελσιου.

Στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής έντασης. Από αργά το απόγευμα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο οι βροχές θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουην ασθενείς και από το απόγευμα στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 έως 16 βαθμούς Κελσιου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής έντασης. Από αργά το απόγευμα στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 και το βράδυ 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -02 έως 16 βαθμούς Κελσιου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται απο το απόγευμα βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 16 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται σποραδικές βροχές μικρής έντασης. Τη νύχτα στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια μέχρι το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 16 βαθμούς Κελσιου.

Ο καιρός της εβδομάδας

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια κατά διαστήματα και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο κεντρικό και βόρειο αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει.

Την Τετάρτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περεταίρω πτώση.

Για την Πέμπτη προλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια κυρίως τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ ενισχυμένοι από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Την Παρασκευή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε