Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Βροχές και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Βροχές και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Οι τοπικές βροχές κυρίως στα νότια της χώρας και οι πολύ ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου. την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Στη Θεσσαλία ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. στη Θεσσαλία η ελάχιστη από μηδέν (0) βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη από το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 και αργότερα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. στα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή κυρίως το μεσημέρι και από το βράδυ αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Ο καιρός στα βορειοανατολικά προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημενες. Στην υπολοιπη χώρα ηλιοφάνεια και αραιές νεφωσεις κατα διαστηματα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειες διευθυνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικο αιγαιο 6 με 7 μποφορ με βαθμιαια εξασθενηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.     

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε